Documentairereeks ‘Wat kan je wel!?'

MOERDIJK – Vanaf 10 december wordt op Omroep Brabant de documentairereeks ‘Wat kan je wel!?’ uitgezonden. Een bijzondere samenwerking tussen SDW en Omroep Brabant, waarbij Omroep Brabant zeven cliënten van SDW heeft gevolgd tijdens een belangrijk moment in hun leven. De reeks bestaat uit acht afleveringen en is iedere donderdagavond te zien op Omroep Brabant.


De unieke documentaire geeft een uniek inkijkje in het leven van zeven cliënten en richt zich hierbij niet op de beperkingen van cliënten, maar juist op wat ze wél kunnen. Mensen die durven dromen. Van een nieuw huis, een baan of een groot optreden. SDW helpt ze hierbij, want met veel moed en een beetje hulp kan je ver komen! Met de positief ingestoken reeks draagt SDW bij aan de inclusiviteit en positieve beeldvorming over mensen met een beperking.

Na een zorgvuldige casting is er een selectie gemaakt van zeven hoofdpersonen, ieder met hun eigen verhaal, beperking en ontwikkeling. De verhalen vullen elkaar goed aan en hiermee geeft de serie een oprecht, compleet beeld van de cliënten, de ontwikkelingen in hun levens de betrokkenheid van SDW.

De opnames zijn in januari 2020 (voor COVID-19) gestart en de kandidaten zijn tot najaar 2020 gevolgd. Meer achtergrondinformatie over de serie en de hoofdrolspelers is te vinden op www.sdw.nl/watkanjewel.

De reeks bestaat uit acht afleveringen. Ze worden vanaf 10 december (met uitzondering van de kerstvakantie) iedere donderdagavond om 17.50 uur uitgezonden op Omroep Brabant. De afleveringen worden daarna gedurende de week ieder uur herhaald.[n]