Klokkenklanken opening
haven Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Als aanstaande vrijdagmiddag 11 december het sluisje wordt opengezet om het water de nieuwe haven van Zevenbergen binnen te laten stromen, zal deze gebeurtenis feestelijk worden opgeluisterd door klokkenklanken vanaf de toren van de NH kerk.


Hoewel het huidige carillon beperkte speelmogelijkheden heeft, zal de Zevenbergse beiaardier Gerrit van der Schouw een aangepast programma laten horen met het thema "water", met als primeur zijn nieuwste compositie "Waterbells".


Culturele voorziening
De Stichting Carillon Zevenbergen, waar Gerrit van der Schouw het initiatief toe heeft genomen, wil het bestaande carillon uitbreiden tot een volwaardig bespeelbaar carillon waardoor het centrum van Zevenbergen een mooie, nieuwe culturele voorziening krijgt die het Centrum nog meer gaat verrijken en nog meer aantrekkingskracht gaat geven.


Investering
Daarvoor moet het aantal klokken worden verhoogd van 18 naar 36, moeten bouwkundige werkzaamheden worden verricht voor het ophangen van die klokken en moet in de toren een ruimte worden gebouwd voor het stokkenklavier waar vanaf beiaardiers klinkende klanken over Zevenbergen zullen uitstrooien. Dat vergt een forse investering.
De Stichting zal met een aantal acties gaan trachten die middelen bij elkaar te krijgen. Daarover volgen nog berichten. De gemeente Moerdijk is inmiddels ook verzocht om een bijdrage.
Meer kunt u lezen op
www.carillonzevenbergen.com.[n]