Links naar rechts André Taal, Jacqueline Zeebregts en Gert Lunenborg.
Links naar rechts André Taal, Jacqueline Zeebregts en Gert Lunenborg. Foto: Krijn ten Hove

Maia bikes & trikes opent
vestiging in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Met ingang van medio januari opent Maia bikes & trikes haar deuren in Zevenbergen in het oude pand van Tweewielercentrum Zevenbergen. Maia bikes & trikes is een bestaande winkel gespecialiseerd in ligfietsen en trikes en verhuist van Dordrecht naar Zevenbergen. In de nieuwe vestigingen gaan ze ook tandems, city- en e-bikes verkopen en zal er een werkplaats komen voor de reparatie van fietsen.


DOOR KRIJN TEN HOVE


Gert Lunenborg en Jacqueline Zeebregts zijn de eigenaren van Maia en samen met monteur André Taal gaan ze vanaf 5 januari aan de slag in Zevenbergen. “Uiteraard is de winkel dan nog dicht in verband met de lockdown maatregelen, de werkplaats is vanaf dat moment wel bereikbaar en de mensen kunnen dan al bellen voor reparaties en onderhoud”, vertelt Gert. Maia Mobiliteit is een winkel gespecialiseerd in ligfietsen, trikes en tandems. Fietsen die veelal interessant zijn voor mensen die door een kleine of grotere beperking niet meer comfortabel of veilig kunnen fietsen. Vaak zijn er genoeg mogelijkheden te bedenken waardoor dat wel weer kan. Deze mensen kunnen en willen we graag helpen. Mensen kunnen die fietsen kopen maar ook hebben we fietsen in de verhuur daarvoor. Maar naast deze speciale ligfietsen gaan we in de nieuwe winkel ook city- en e-bikes verkopen. Daarvoor hebben we afspraken gemaakt met een aantal mooie merken.” Ruim 5 jaar terug heeft Gert het bedrijf, wat ruim 20 jaar bestaat, overgenomen. “Fietsen, en dan met name ligfietsen, is mijn passie. Ik heb als het ware van mijn passie mijn werk kunnen maken.” De verhuizing naar Zevenbergen is een volgende stap. “Het is een groter pand en het was toeval dat er een fietsenwinkel in zat. Hierdoor kunnen we de klanten die hier al kwamen ook van dienst zijn en de zorg voor hun fietsen continueren.” Daarnaast neemt het bedrijf een grote klantenschare mee “vanuit Groningen tot en met België hebben wij vaste klanten.”


Laagdrempelig

Door de specialisatie is het team van Maia gewend aan aandacht geven aan de klant. “Verkoopgesprekken voor speciale fietsen vragen veel tijd en aandacht. We moeten echt op zoek naar de beste oplossing voor de koper. Die aandacht willen we voor elk klant hebben. Ook bij de aanschaf van een gewone fiets is het belangrijk dat de fiets voldoet aan de wensen van de koper.” Die service wil hij combineren door de winkel laagdrempelig te maken qua bereikbaarheid maar ook de warmte van een huiskamer. “Enerzijds zijn we op veel manieren bereikbaar. Zo kunnen afspraken en reparaties telefonisch, WhatsApp (0786166302) en internet (maia.nl/reparatie-aanmelden) gemaakt worden anderzijds zorgen we dat als de mensen hier voor een afspraak zijn of op hun reparatie wachten ze ook even rustig een kop koffie kunnen nemen.”[n]