Jan Labruyere (Politie Zeeland West-Branbant) en Gert Jansen (SGP-jongeren Reimerswaal)
Jan Labruyere (Politie Zeeland West-Branbant) en Gert Jansen (SGP-jongeren Reimerswaal) FOTO: Politie Zeeland West-Brabant / Gert Jansen (SGP-jongeren Reimerswaal)

SGP-jongeren zet hulp-
verleners in het zonnetje

KRUININGEN - Op oudejaarsdag heeft de lokale commissie van SGP-jongeren een bezoek gebracht aan de brandweerkazerne, de ambulancepost en het politiebureau van Kruiningen. Ze deelden oliebollen uit om de waardevolle hulpverleners te bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar!

Gerard van de Wege (25), voorzitter van SGP-jongeren Reimerswaal licht de actie toe: “Het is belangrijk om in deze tijd aan de hulpverleners te laten merken dat we achter hen staan. In de tijd rondom Oud en Nieuw hebben hulpverleners het erg druk en daarnaast kunnen ze te maken krijgen met agressie. Om onze waardering en steun te benadrukken, delen we vandaag oliebollen uit.”

Kritiek
Vuurwerk afsteken staat op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed en daar maakt Nederland dankbaar gebruik van. Dit jaar heeft Nederland voor 77 miljoen uitgegeven aan vuurwerk, een astronomisch bedrag dat zeker nuttiger besteed had kunnen worden. ‘’Gelukkig neemt de kritiek op vuurwerk toe en ziet het er naar uit dat het vuurwerkbeleid het pad zal volgen van de sigaret: stap voor stap inperken. De negatieve gevolgen voor mens, dier en natuur roept de vraag op of we onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de eis tot rentmeesterschap’’ aldus Van de Wege. ‘’Bij de brandweer, ambulancepost en politie zijn we warm ontvangen. De oliebollen werden dankbaar opgegeten en de hulpverleners hebben trots verteld over hun werk. De laatste jaren verlopen de jaarwisselingen in Reimerswaal gelukkig rustig. Door de brandweer zijn we zelfs uitgenodigd om van de zomer een keer een oefening bij te wonen!’’ [l]