Hieltjes twijfelt niet dat Kapelle snel burgemeester heeft

KAPELLE - Vertrekkend burgemeester Huub Hieltjes twijfelt er niet aan dat de gemeente Kapelle binnenkort een nieuwe burgemeester heeft.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Dat heeft hij gezegd in zijn toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie, die donderdag plaatsvond in het gemeentehuis. Het was zijn laatste nieuwjaarstoespraak, omdat hij is voorgedragen als burgemeester van de gemeente Duiven in Gelderland. Afscheid nam hij echter nog niet. “De kans is groot dat ik eind februari of begin maart stop. Tot de laatste dag zal ik mij vol overgave blijven inzetten voor de gemeenschap van Kapelle.”

Zelfbewust

Een opvolger voor de twee jaar geleden vertrokken Anton Stapelkamp heeft Kapelle nog niet, ondanks twee sollicitatieprocedures en bijna veertig kandidaten. Commissaris van de koning Han Polman komt na het vertrek van Hieltjes volgens hem opnieuw met een waarnemer waarna het pad naar een nieuwe, door de kroon benoemde burgemeester kan worden uitgestippeld. “Kapelle is een gemeente die vijftig jaar jong is en nog lang mee kan”, zei Hieltjes in een vol gemeentehuis. “Kapelle heeft een zelfbewuste gemeenteraad, een raad die een heldere visie heeft op de toekomst, die is vastgelegd in het strategisch kompas. Kapelle heeft ook wethouders die van aanpakken weten. Ik heb dan ook geen enkele twijfel dat er weer een goede burgemeester komt.”

Een van de kandidaten die twee keer solliciteerde naar het burgemeesterschap in Kapelle maakte zich vorige week bekend via Twitter, in reactie op een artikel in de Volkskrant over de vacante burgemeesterspost. Het ging om voormalig Europarlementariër voor de PVV Lucas Hartong. “Geen interesse, ondanks ruimte interesse en netwerk. Had Kapelle graag een aantal jaren gediend”, zei hij op het sociaal medium. Voor hem was het aanleiding het systeem te veranderen en gaf aan een boekje open te willen doen over de procedure.[l]