Buurtzorg Yerseke is verhuisd

YERSEKE - Buurtzorg Yerseke is vanaf 1 december verhuisd naar de Noordzandstraat 19A. Hier is voldoende ruimte om met de twee buurtzorgteams, die Yerseke rijk is, te werken en te vergaderen. Buurtzorg Yerseke is nu 5 jaar verder na de laatste verhuizing en met 14 vaste collega's en een aantal oproepkrachten, waren ze uit hun jas gegroeid.

Buurtzorg Nederland is een landelijke thuiszorgorganisatie, dat met kleine teams verpleegkundigen en verzorgende werkt, volgens het principe van de zelfsturing. In Yerseke begon Buurtzorg met het bieden van verpleegkundige en persoonlijke verzorging in 2011, met 2 gedreven verpleegkundigen. Ze werkten in eerste instantie niet alleen in Yerseke, maar ook in alle omliggende dorpen. Al snel bleek dat door de succesformule van een klein team, met bekende gezichten, een splitsing noodzakelijk was: Yerseke kreeg een eigen team in 2013.

Inmiddels zijn we alweer 6 jaar verder en werken ze sinds een jaar met 2 teams: team Moerplein en team Dorp. Buurtzorg wil de teams bewust niet groter maken dan maximaal 12 werknemers per team. Zo behouden ze het persoonlijk contact met cliënten en zijn goed op de hoogte van wat er speelt in 'onze' wijk. Dat is fijn voor de cliënt én voor de manier waarop zij graag hun werk willen doen: persoonlijk en betrokken.

Vrijdag 10 januari 2020 was de officiële opening van het nieuwe kantoor.

Contact: Team yerseke-dorp, tel 06-1324 8886; Team Yerseke-Moerplein, tel 06-82133400.[l]