Reimerswaal maakt werk van een wandelnetwerk

KRUININGEN - Als laatste in Zeeland krijgt Reimerswaal een wandelnetwerk. Het college van burgemeester en wethouders wil er een kleine 80.000 euro voor uittrekken.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het is slechts een deel van de kosten van het netwerk dat in totaal zo’n tweehonderd kilometer lang wordt. De aanleg kost zo'n 180.000 euro. De rest van het bedrag komt uit Brussel en van de provincie. Reimerswaal is de laatste gemeente in Zeeland zonder netwerk. “Als we het hier ook aanleggen is Zeeland compleet”, zegt het gemeentebestuur in het besluit. “De omgeving van de kernen verdient het ook om in netwerk te worden opgenomen.”

De gemeente wil het laten bestaan uit zogenaamde ommetjes rondom Krabbendijke, Kruiningen, Oostdijk, Rilland, Waarde en Yerseke. Hansweert heeft met het Parlevinkerpad al een ommetje. De korte rondjes worden met elkaar verbonden via langere routes en bestaande wandelingen, zoals het ommetje Rattenkaai en het Oosterscheldepad. Het college wil de ommetjes misschien thema’s meegeven. Bij de entrees komen borden waarop het ommetje staat.

Landschapsbeheer

Reimerswaal werkt voor de aanleg samen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Inwoners en lokale organisaties moeten inspraak krijgen in de wandelingen. Het college denkt dat het jaarlijks onderhoud ongeveer 7000 euro kost.[l]