Een eerdere NLdoet-actie bij het Thomashuis. ARCHIEFFOTO COBY WEIJERS
Een eerdere NLdoet-actie bij het Thomashuis. ARCHIEFFOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

Subsidie voor vrijwilligersklussen

KAPELLE/KRUININGEN - De vrijwilligersactie NLdoet vindt dit jaar plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart. Ook in Kapelle en Reimerswaal staan er al plannen op stapel. Nog tot en met vrijdag (31 januari) kunnen inwoners hun buurtinitiatief aanmelden bij het Oranje Fonds, voor een subsidie van maximaal 350 euro.

DOOR BRITTA JANSSEN


Al vele jaren zetten inwoners van Reimerswaal en Kapelle zich als vrijwilliger in voor NLdoet. Zo is voor de aankomende editie in de gemeente Kapelle de jeu-de-boulesbaan in Kapelle al aangemeld voor helpende handen, om die toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, het dorpshuis in Schore voor een schilderbeurt en de clubgebouwen van muziekvereniging Ons Genoegen in Kapelle en OKK in Wemeldinge voor een algehele opknapbeurt. In Reimerswaal wordt er zwerfvuil opgeruimd in Krabbendijke, bij Rilland maken vrijwilligers de haven in natuurgebied de Rattekaai schoon en in Waarde staat bij de sportclub het vernieuwen van het dak van de dug-out op het programma.


Koffie

NLdoet zet in heel Nederland vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Deze actie van het Oranje Fonds brengt organisaties die hulp kunnen gebruiken en buurtbewoners die het leuk vinden om een keertje vrijwilligerswerk te doen bij elkaar. Inwoners willen soms best vrijwilligerswerk doen, maar niet voor langere tijd vastzitten aan een functie. Hierop speelt NLdoet in door mensen alleen een dagdeel van hun tijd te vragen voor een activiteit in hun buurt. Dit kan zijn voor een klus, maar ook bijvoorbeeld koffie schenken in het plaatselijke verzorgingshuis. ‘Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven’, aldus het Oranje Fonds. ‘Daarom laten we met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn en hoe leuk vrijwilligerswerk is. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken.’

Het Oranje Fonds heeft subsidie beschikbaar voor activiteiten van NLdoet. Wanneer het plan aan de voorwaarden voldoet, kan het maximaal 350 euro toegekend krijgen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de subsidievoorwaarden en een overzicht van de activiteiten in de buurt op www.nldoet.nl.[l]