Vijf bedrijven gecontroleerd op Smokkelhoek

KAPELLE - Op bedrijventerrein Smokkelhoek is woensdagmorgen een grote controle uitgevoerd door onder meer de gemeente Kapelle, politie, Belastingdienst en RUD Zeeland. De controleurs bezochten vijf bedrijven.

Er werden verschillende overtredingen geconstateerd, zoals het niet melden van een inrichting en bewoning die in strijd is met het bestemmingsplan. Verder is veel informatie ingewonnen voor verder onderzoek of controles bij andere bedrijven, liet de gemeente Kapelle na de controle namens de samenwerkende partijen weten.

Wapens
In oktober vond er ook een uitgebreide controle plaats bij de Smokkelhoek. Toen constateerden de instanties overtredingen op het gebied van de wet wapens en munitie, bewoning in strijd met het bestemmingsplan en diverse milieuovertredingen. “We investeren in een kwalitatief bedrijventerrein dat bijdraagt aan de leefomgeving van onze gemeente. We moeten waakzaam zijn voor ondermijnende of criminele activiteiten. Dit soort controles helpen ons om de kwaliteit te borgen”, liep burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle weten.[l]