Sandra de Blaeij.
Sandra de Blaeij. Foto:

Sandra de Blaeij wint Vrouw in de Media Award Zeeland

KAPELLE - Op woensdag 5 februari ontving Sandra de Blaeij uit Kapelle, initiatiefnemer van het platform Kleine Porties, voor de tweede keer de Vrouw in de Media Award voor Zeeland.

VAN ONZE REDACTIE

Het inspiratie- en restaurantplatform Kleineporties.nl is donderdag 6 februari geïntroduceerd tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht. De Blaeij is volgens stemmers van de award spreekbuis voor meer dan vijf miljoen kleine eters voor wie de porties in restaurants vaak te groot zijn. Behalve dat veel consumenten kleinere gerechten prettig en gezonder vinden, gaat kleinere porties eten ook voedselverspilling tegen.

Win-winsituatie
De Blaeij is in 2018 begonnen met de app Kleine Porties. Hiermee kunnen consumenten makkelijker restaurants vinden die (ook) kleine gerechten serveren. "Mijn drive is heel simpel", laat de Zeeuwse winnares weten. "Ik wil graag dat iedereen eenvoudig restaurants kan vinden met kleine porties en restaurants met kleine porties willen natuurlijk graag gevonden worden. Het initiatief bevordert gezond eetgedrag én inspireert horeca om voedselverspilling tegen te gaan. Dat is win-winsituatie."

'Voedselverspilling
tegengaan'

Award
De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau Zij Spreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn. [l]