Lopers gezocht voor het ophalen van het Bevrijdingsvuur

KRUININGEN - Op 5 mei vieren we in Nederland dat we alweer 75 jaar in vrijheid kunnen leven! In Wageningen, Stad der Bevrijding, markeert de Bevrijdingsceremonie de overgang van herdenken op 4 mei naar de viering van de bevrijding op 5 mei. Precies om middernacht wordt het Bevrijdingsvuur op het 5 Mei plein ontstoken. Na de ontsteking van het Bevrijdingsvuur wordt dit vuur door vele lopersgroepen verspreid door het land.

Vanuit de gemeente Reimerswaal gaan we ook het Bevrijdingsvuur ophalen, maar we zijn nog op zoek naar enkele hardlopers/sportievelingen die met ons mee hardlopen van Wageningen naar Reimerswaal.

Wat is de bedoeling?
We vertrekken op 4 mei rond 18.30 uur vanaf het Oude Plein in Kruiningen naar Wageningen. Daar zijn we getuige van een indrukwekkende ceremonie. Om 0.00 uur wordt het Bevrijdingsvuur ontstoken en vervolgens start onze estafette terug naar Reimerswaal, circa 175 kilometer. Er wordt individueel gelopen met begeleiding door een busje en 2 fietsers, zij navigeren, zorgen voor licht en stukje bescherming (zeker in de nacht!). Hardlopers lopen gedurende de estafette circa 12 kilometer verdeeld in verschillende blokjes! Is dit te weinig? Dan kan er in Reimerswaal op verschillende punten nog extra meegelopen worden. Kunt u ongeveer 10 kilometer per uur lopen en dit ongeveer 7 kilometer vol houden? Meld u dan aan en kom ons team versterken!

Als u mee wilt naar Wageningen om het Bevrijdingsvuur op te halen of als u meer informatie wilt ontvangen, neem dan contact op met Jordan van Langevelde, mail naar j.van.langevelde@reimerswaal of bel naar 14 0113. [l]