Een tuinconcert van Scheldegalm afgelopen zomer.
Een tuinconcert van Scheldegalm afgelopen zomer. Foto: Scheldegalm

Afwisselend Scheldegala in Hansweert

HANSWEERT - De Hansweertse muziekvereniging Scheldegalm houdt op zaterdag 28 maart haar jaarlijkse Scheldegala in het plaatselijke dorpshuis Kaj Munk.

DOOR BRITTA JANSSEN

Wie het gratis toegankelijke concert bezoekt kan een breed repertoire aan liedjes verwachten. De harmonie brengt onder meer filmmuziek, zoals van 'Dances with Wolves', klassieke stukken, zoals 'Antonin's New World' en moderne nummers zoals van zanger Ed Sheeran.

'Harmonie, coverband
en slagwerk'

'De slagwerkers swingen met onder andere 'Brasilia' en 'Bongo Song'', laat de muziekvereniging weten. Daarmee komen alle muziekstijlen tijdens het gala voorbij. De slagwerkgroep staat onder leiding van René Kaljouw en de harmonie wordt gedirigeerd door Patrick Geerts.

Coverband
Na de pauze wordt de zaal omgebouwd. De muzikanten van de harmonie en slagwerkgroep maken dan plaats voor de coverband ‘Leo & the Crickets’. Dit is een zeskoppig gezelschap dat rock, soul en pop brengt. 'De stijl is het beste te omschrijven als ‘raw and vintage’. Het strakke rauwe bandgeluid met scheurende gitaren, een schreeuwend Hammond-orgel en de heldere stem van de zangeres zorgen samen voor een overheerlijk muzikaal sausje. Hierin worden hits vanaf de jaren ’70 tot nu ondergedompeld om de voetjes gegarandeerd van de vloer te krijgen.'

Meer informatie
De zaal van dorpshuis Kaj Munk opent zaterdag 28 maart om 19.00 uur en het muziekgala begint om 19.30 uur. Kijk voor meer informatie over de muziekvereniging op
www.scheldegalm.nl.[l]