Een aantal turnsters van Olympia met hun trainsters.

Weer goede resultaten voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Afgelopen zaterdag was voor veel turnsters van G.V. Olympia Kapelle hun 2e voorwedstrijd, middels deze wedstrijd kunnen ze zich plaatsen voor de regiofinale en toestelfinales. 4 turnsters wisten een medaille in de wacht te slepen. In de voorgeschreven oefenstof was dat: Noa van der Weiden 1e, Yenthe Ganzeman 2e en Quinty Hendrikse 3e , in de keuze oefenstof wist Isa van waarde een mooie 2e plaats te behalen.

Bij de jongste turnsters in de categorie instap D2 wisten beide turnsters een top 10 plaats te behalen. Inke van Eck eindigde op de 6e plaats, met haar beste onderdelen vloer 5e en brug 5e. Daphne Weststrate kwam daar vlak achteraan met een 7e plaats. Ze was goed op weg voor een podiumplaats met drie onderdelen met hoge cijfers, maar de vloer gooide roet in het eten: ze vergat twee onderdelen te doen waardoor ze 4 punten aftrek kreeg en haar totaalcijfer naar beneden kelderde. Maar toch knap gedaan: allebei in de top 10!
Quinty Hendrikse (pupil 1 D2) wist het brons in de wacht te slepen. Haar beste toestellen waren sprong 1e en brug 4e en met de scores van de andere twee onderdelen daarbij opgeteld, wist ze hoog genoeg te scoren voor de 3e plaats. Céline Smallegange wist in dezelfde categorie op de 7e plaats te eindigen, wat heel knap is in dit grote deelnemersveld.
Noa van der Weiden (pupil 2 D1) wist het goud te winnen: een 1e plaats op vloer en balk en een goed punt op brug was het genoeg voor het goud. Op de voet gevolgd door Yenthe Ganzeman met een 2e plaats. Op alle onderdelen heeft ze hoge punten gescoord wat resulteerde in het zilver. In dezelfde categorie werd Tess Koomen knap 6e, met haar beste toestel balk 4e. Yinthe Neels eindigde op de 9e plaats, met een mooi punt op de vloeroefening 3e, gevolgd door Joni van Ham met een 11e plaats, met haar beste punt op brug 4e.
In de categorie pupil 2 D2 werd Selina de Leeuw 7e met haar beste onderdeel op brug een 2e plaats, Noémi Cappon eindigde helaas op de 20e plaats. Haar sprong mislukte.

In de keuze oefenstof bij de oudste turnsters, wordt het allemaal wat lastiger en dat gaat gepaard met ups en downs, naar verhouding trainen onze turnsters wat minder uren als bij andere verenigingen, en soms gaat dat fantastisch en soms lukken er ook wel eens onderdelen helemaal niet.
In de 5e divisie jeugd G wist Jada van Ham een 11e plaats te behalen met haar beste onderdeel op sprong 6e, in dezelfde categorie eindigde Romée Ots op de 19e plaats. In de 4e divisie Senior D won Isa van Waarde het zilver, met een 1e punt op sprong en vloer, ze wist de andere 2 onderdelen ook stabiel te turnen en dat was genoeg voor het zilver. In dezelfde categorie werd Anne van Strien 6e met goede punten op sprong 3e en balk 3e en Julia van Liere eindigde op de 11e plaats met haar beste onderdeel balk, op de brug wist ze niet alle onderdelen te turnen wat haar 4 punten aftrek kostte.
In de 5e divisie senior E werd Charlotte Moeleker 10e met mooie punten op de vloer 2e en brugoefening 3e, Sanne Mondeel eindigde op de 12e plaats, met een fantastische sprong 1e, dat wordt zeker een toestelfinaleplaats. [l]