Veel bedrijven in de havens van Zeeland en Gent draaien ook op een lager pitje. FOTO LOTJE KOSTER
Veel bedrijven in de havens van Zeeland en Gent draaien ook op een lager pitje. FOTO LOTJE KOSTER Foto: Lotje Koster

North Sea Port zamelt mondmaskers in

VLISSINGEN - North Sea Port heeft vorige week de bedrijven in haar havens opgeroepen om mondmaskers en ander beschermingsmateriaal aan artsen en hulpverleners te geven.

Hiermee gaf het havenbedrijf gehoor aan oproepen van diverse ziekenhuizen en andere zorginstanties. North Sea Port zei dat de maatregelen die zijn afgekondigd door de Nederlandse en Belgische regering effect hebben op de bedrijven in de havens in Zeeland en Gent. “Heel wat bedrijven in het grensoverschrijdende havengebied draaien intussen op een lager pitje”, aldus het havenbedrijf. “De mondmaskers zijn op dit moment letterlijk van levensbelang.”

Inzamelpunt

Het gaat om FFP2- en FFP3-maskers, beschermpakken, veiligheidsbrillen, overschorten, hygiënische handalcohol, handzeep en chirurgische mondmaskers type IIR.

North Sea Port heeft zowel in Gent als in Zeeland één inzamelpunt. Hier is dat de brandweerkazerne aan de Hertenweg 65 in Nieuwdorp. Daar kan alles worden ingeleverd tussen 8.30 uur en 17.00 uur, van maandag tot en met vrijdag. Het is handig als ondernemers op de dozen zetten wat er in zit.[l]