Burgemeester José van Egmond zwaait naar haar aankomend assistente Maria.
Burgemeester José van Egmond zwaait naar haar aankomend assistente Maria. Foto: Gemeente Reimerswaal

Burgemeester Van Egmond belt met haar assistente

KRUININGEN - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal heeft gebeeldbeld met haar beoogd assistente Maria Trigt om te vragen of zij tips heeft voor leeftijdsgenootjes in deze coronatijd. Daarop antwoordde Maria al geroutineerd: "Wees lief voor elkaar."

DOOR BRITTA JANSSEN

Reimerswaal werkt aan de installatie van haar eerste kinderburgemeester. De gemeente wil dit jaar, na een selectieprocedure waarbij kinderen zich kunnen aanmelden, de assistent van Van Egmond installeren. Hij of zij gaat vanaf 1 januari 2021 aan het werk. "Tot dan mag Maria de taken van kinderburgemeester uitvoeren, omdat zij zelf een brief had geschreven hierover", vertelt een gemeentewoordvoerder. Zodra de coronamaatregelen dat toelaten wordt Maria gepresenteerd als assistente.
Van Egmond belde met Maria om te vragen hoe het met haar gaat. "Het is jammer dat ik niet naar school kan", vertelde Maria. "Buitenspelen is niet zo makkelijk, maar het gaat nog wel. Ik speel vooral met mijn buurmeisjes." Als de burgemeester haar naar een boodschap voor haar leeftijdsgenootjes vraagt, komt Maria meteen met tips. "Aan de maatregelen is niets te doen. Als je boos of gestrest bent, omdat iets niet lukt, trap dan even tegen een bal. Of loop een rondje. Probeer rustig te blijven en wees lief voor elkaar. Maak bijvoorbeeld een tekening voor iemand die het zwaar heeft. Daar word je zelf ook rustig van."
Kijk het filmpje van het beeldbellen via:
https://t.co/khlInKRJ0J?amp=1 [l]