De acties zijn bestemd voor zowel inwoners als toeristen. FOTO COBY WEIJERS
De acties zijn bestemd voor zowel inwoners als toeristen. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

88 ondernemers doen mee aan actie Kapelle

KAPELLE - Het idee van de gemeente Kapelle om haar ondernemers te helpen met een bonnenboekje, is in goede aarde gevallen. “88 ondernemers hebben zich aangemeld”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Kapelle. Dat zijn volgens haar ondernemers in allerlei soorten branches, dus het wordt een boekje met gevarieerde voordeelacties.

DOOR BRITTA JANSSEN

De coronacrisis treft veel ondernemers hard. Daarom dacht de gemeente Kapelle na over een manier om haar lokale ondernemers te ondersteunen. Dat leverde het plan voor het bonnenboekje op. Ze legde dit idee voor aan ondernemers via de ondernemersverenigingen van Kapelle en Wemeldinge en kreeg volgens de woordvoerder positieve reacties.

Deelnemers
Ondernemers konden tot begin deze maand een actie voor hun klanten aanmelden bij de gemeente. Bij voldoende animo zou Kapelle een boekje laten drukken.

'We willen ondernemers graag helpen'

“Er zijn zeker genoeg deelnemers om het bonnenboekje uit te brengen”, laat de gemeentewoordvoerder weten. “We hebben totaal 88 deelnemers en de meeste gegevens voor hun acties zijn al binnen. Er doen veel verschillende bedrijven mee. Niet alleen winkels en horeca, maar ook bijvoorbeeld dienstverleners, zoals een diëtistenpraktijk, reikipraktijk, praktijken voor coaching, schoonheidsstudio’s en belastingkantoren en andere financieel adviseurs.” Daarnaast nemen ook sportorganisatie Optisport, het Fruitteeltmuseum en museum Memorial 40-45 Kapelle (het vroegere Vitality) deel. “De vormgever gaat nu met de acties aan de slag om er een leuk boekje van te maken.”


Stimuleren
De planning is dat het bonnenboekje eind juni huis-aan-huis verspreid wordt binnen de gemeente Kapelle en bij de verblijfsaccommodaties voor toeristen. De looptijd van de acties is van 1 juli 2020 tot 1 juli 2021.
De gemeente Kapelle neemt de kosten voor het produceren en verspreiden van het boekje voor haar rekening. “We willen onze ondernemers graag helpen door lokaal koopgedrag te stimuleren. Met het bonnenboekje vol pakkende acties willen we zowel inwoners van de gemeente Kapelle als toeristen, verleiden tot lokale aankopen.”[l]