De Zuidhoek krijgt een 'Takkies speelweide'.
De Zuidhoek krijgt een 'Takkies speelweide'. Foto:

Annie MG Schmidtsingel krijgt in juli een hondenspeelplaats

KAPELLE - De Annie MG Schmidtsingel in Kapelle krijgt volgende maand een hondenrenveld.

DOOR BRITTA JANSSEN

Het grasveld in de wijk Zuidhoek, bij de Jip en Janneke-speeltuin, was al langer in beeld als hondenspeelplaats. Eerder dit jaar overhandigden de vriendinnen Ilse de Best, Nance Smits en Karen Overbeeke de Kapelse wethouder Jon Herselman bijna vierhonderd handtekeningen voor de realisatie van ‘Takkies speelweide’. “Niet alleen hondenbezitters hebben getekend, anderen vinden het ook logisch dat honden moeten kunnen spelen”, vertelde De Best destijds.

Beperkt
De mogelijkheden om honden te kunnen laten spelen in de openbare ruimte zijn nu beperkt in de gemeente Kapelle. Daarbij is een omheind veld veiliger, omdat honden dan niet al spelend per ongeluk op straat belanden.


'Takkies speelweide komt in Zuidhoek'

Wethouder Herselman zegde in maart, bij het in ontvangst nemen van de handtekeningen, toe de mogelijkheden voor Takkies speelweide te onderzoeken. 'Inmiddels hebben wij over het grasveld aan de Annie MG Schmidtsingel geconcludeerd dat het een goede locatie is en wij willen medewerking verlenen aan de aanleg van de hondenspeelplaats', laat Herselman weten.[l]