Sportcentrum Groene Woud weer geopend

KAPELLE - Na een verplichte sluiting vanwege COVID-19 heeft Sportcentrum Groene Woud in Kapelle sinds enkele weken haar deuren weer geopend voor bezoekers. De opening vindt gefaseerd en volgens de regels van het RIVM plaats.



Halverwege maart sloten de deuren van Sportcentrum Groene Woud in Kapelle tot nader order. Door de verplichte sluiting in verband met COVID-19 is het sportcentrum, van exploitant Optisport, geruime tijd niet toegankelijk geweest voor bezoekers.
Inmiddels is het zwembad alweer enkele weken geopend. Het zwembad is weer open voor banenzwemmen, Zed & Sop Zwemles, Liz & Wes Spetterles, volwassenen zwemles en vrijzwemmen voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Het vrijzwemmen vindt plaats op woensdagmiddag en de kinderen moeten in het bezit zijn van minimaal een A-diploma. Daarnaast is Groene Woud ook weer gestart met een aantal Aqua’Groeplessen zoals Aqua’Varia, Aqua’Fit en Aqua’Trimmen. Vanaf week 26 worden ook de Aqua’Vitaal lessen hervat. Daarnaast is het ook weer mogelijk om gebruik te maken van de douches in het zwembad. Als je wilt komen zwemmen in Sportcentrum Groene Woud is het verstandig om vooraf te reserveren, maar dit is niet meer verplicht. Reserveren is telefonisch mogelijk via 0113-342827 of per e-mail via groenewoud@optisport.nl.



Zomerzwemlessen
Door de verplichte sluiting hebben de kinderen een periode geen zwemles kunnen volgen, daarom biedt Groene Woud tijdens de zomervakantie losse zwemlessen aan. Van 15 t/m 28 juni kunnen ouders hun kind hiervoor opgeven. Er wordt ook een Turbocursus voor het A diploma gegeven tijdens de zomervakantie, tijdens deze cursus halen kinderen in 3 weken hun A-diploma.
Het gaat nog enige tijd duren voordat het zwembad weer open mag volgens het reguliere openstellingsrooster, maar tot die tijd komen er regelmatig nieuwe activiteiten bij. “Wij zijn ontzettend blij dat wij onze bezoekers stapje voor stapje weer kunnen ontvangen en kijken uit naar het moment dat wij weer volledig open kunnen” aldus van Dongen.
Houd de website en social media kanalen van Sportcentrum Groene Woud in de gaten voor informatie en de laatste updates: www.optisport.nl en
www.optisport.nl/groenewoud[n]