Het strandje van Wemeldinge. FOTO COBY WEIJERS
Het strandje van Wemeldinge. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

Extra controle op overlast bij strand Wemeldinge

WEMELDINGE - Vanwege de start van de zomervakantie is er met spoed een plan gemaakt tegen overlast op het strandje in Wemeldinge.

DOOR BRITTA JANSSEN

De politie voert deze zomer alcoholcontroles uit in Wemeldinge, kondigt de Kapelse waarnemend burgemeester Fons Naterop aan. ‘We verscherpen de handhaving. Mensen die zich niet houden aan de regels moeten aangesproken worden en desnoods beboet.’ Feesten op het strand, alcoholgebruik en het achterlaten van troep is hem al langer een doorn in het oog. Daarom is het actieplan opgesteld. ‘Dit richt zich met name op preventieve maatregelen’, aldus Naterop. ‘Zo plaatsen we een bord met huisregels en mag er alleen worden geparkeerd op de daarvoor bedoelde parkeerplaatsen, dus niet in de berm langs de weg.’ Ook komen er twee jutbakken voor afval te staan, om zwerfvuil tegen te gaan.
Politieagenten en boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) voeren strengere controles uit. Niet alleen zij spreken mensen aan, mogelijk ook jongerenwerkers en gastvrouwen en -heren van MKB Wemeldinge en Stichting Bewonersbelang Wemeldinge, aldus Naterop. 'Daarnaast doen we een beroep op een ieders eigen verantwoordelijkheid. Vermijd drukte en houd afstand. Hopelijk gaan we dan een mooie zomer tegemoet.’[n]