Impuls en internationale handel

MIDDELBURG - NV Economische Impuls maakt sinds kort deel uit van het netwerk Trade and Innovate NL.

Het is een landelijk netwerk van publieke organisaties dat zich inzet voor het internationaliseren van het Nederlandse bedrijfsleven. Impuls verwacht dat Zeeuwse nu nog beter kunnen worden ondersteund als ze zaken willen doen in het buitenland.
Impuls Zeeland vindt dat de provincie bij uitstek geschikt is voor de export. Het ligt immers tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam in en heeft met North Sea Port een eigen haven. “Hierdoor kunnen we het mkb- en grootbedrijf in de regio op manieren ondersteunen bij internationaal zakendoen die we nog niet konden bieden. De kennis, ervaring, kracht en laagdrempeligheid van het netwerk maakt dat er snel geschakeld en samengewerkt kan worden tussen de verschillende partners”, zei Impuls-directeur Dick ten Voorde.
Gedeputeerde Jo-Annes de Bat zei blij te zijn met de overeenkomst, die werd ondertekend bij Yoursurprise in Zierikzee. “Zo zet Impuls Zeeland op de kaart als het gaat om internationale handel en daarmee als een aantrekkelijke regio voor werkzoekenden, die meer dan welkom zijn in Zeeland.”[n]