Wilco Neeskens van Neeskens Makelaardij.
Wilco Neeskens van Neeskens Makelaardij. Foto: Coby weijers

KRUININGEN - Een tikje vreemd vindt makelaar Wilco Neeskens het wel. Het project project Veerhaven in Kruiningen nadert na jaren van bouwen zijn voltooiing. “Je hebt er jaren mee rondgelopen, dus een beetje weemoed is er wel.”

De eerste bewoners van Veerhaven kregen hun sleutels in 2010. Een paar jaar daarvoor stond het terrein aan de Westerschelde elke dag nog vol auto’s, die met de veerboot naar Perkpolder wilden reizen. Het terrein werd omgetoverd tot een bijzondere woonwijk met 280 appartementen, dijkwoningen, twee-onder-een-kappers en vrijstaande woningen. “Dat is veel voor een klein dorp als Kruiningen. Veerhaven is een dorpje op zich. Zo is het ook in de markt gezet”, legt Wilco Neeskens uit. “Qua projectontwikkeling is het zo goed als uitverkocht, op twee penthouses na.”

Er zijn nog wel 24 kavels waarop mensen hun droomhuis kunnen bouwen. “Hiervoor is veel belangstelling van dorpelingen. Dat is anders geweest. In het begin wilden de Kruiningenaars niet naar Veerhaven, maar dat is snel omgeslagen.” Neeskens heeft ook nog 14 parkkavels in de verkoop. “Daar komen mensen van buiten de gemeente op af. Zij komen voor de ligging. De kavels zijn omzoomd door het groen en liggen op een steenworp afstand van het water. Dat vind je nergens anders.”

Als de losse kavels zijn verkocht is het Veerhaven-project na ruim een decennium af. Voor Neeskens zal dat wennen zijn. “Als ik over de snelweg rijd en ik zie de appartementen en woningen liggen, dan denk ik: ‘Wow, daar staat iets moois’. Ik ben dankbaar dat ik daar iets aan heb mogen bijdragen, maar het is ook vreemd dat het klaar is.” Meer: www.neeskens.com/nieuwbouwprojecten.[n]