De Zuidhoek in Kapelle.
De Zuidhoek in Kapelle. Foto: Zeeland Wonen

KAPELLE - Ook in de gemeente Kapelle is er een nieuwbouwproject dat al jaren loopt. De Zuidhoek in Kapelle is nog altijd volop in ontwikkeling.

De nieuwbouwwijk, waar de straten zijn vernoemd naar figuren uit de verhalen van Annie M.G. Schmidt, is vanaf de start populair. Wethouder Jon Herselman zei in 2007 overweldigd te zijn door de belangstelling voor de kavels, die aan de zuidzijde van Kapelle liggen. Hoewel deze, mede door de lange aanlooptijd en economische crisis, lang niet allemaal meteen werden verkocht is er in de loop der jaren stug doorgebouwd. In Zuidhoek staan inmiddels ruim 200 woningen. In 2018 is Kapelle begonnen met de voorbereidingen voor de laatste fase. John Priem ontwikkelt er met Zeeland Wonen één van deelprojecten. “Ik heb een lijstje met dingen die ik wil doen. Kapelle stond daar op. Ik wilde hier graag aan de slag, omdat het een leuke, populaire kern is met alle voorzieningen.”

Zijn plan bestaat uit een aantal ruime, duurzame twee-onder-een-kappers en levensloopbestendige woningen. “Bijna al mijn plannen bestaan voor de helft uit levensloopbestendige woningen”, zegt hij. “Daaraan is veel behoefte in Zeeland. Een Zeeuw heeft zijn zaken vaak goed op orde en kijkt vooruit. In zo’n woning hebben ze volop de ruimte en veel mogelijkheden.”

Kopers kunnen de levensloopbestendige woningen naar eigen behoefte invullen en uitbreiden. Ze liggen aan een ruime, groene laan. “Ik zie mezelf als een gemiddelde Zeeuw en wil niet bovenop mijn buurman zitten. Ruimte is een voorwaarde.” Er staat nog één levensloopbestendige woning te koop. Er zijn ook nog een paar twee-onder-een-kap-woningen beschikbaar. Zie www.zeelandwonen.nl.[n]