Danny Weber (l) en Elco Jansen van Krabbendijke 1.
Danny Weber (l) en Elco Jansen van Krabbendijke 1. Foto: Frans van Pagee

KRABBENDIJKE - Samen maakten Danny Weber (l) en Elco Jansen al meer dan vierhonderd doelpunten in de hoofdmacht van Krabbendijke. Hoe kijken zij terug op de afgelopen maanden en blikken zij vooruit op het nieuwe seizoen?


Hoewel Krabbendijke er voor de uitbraak van de coronacrisis niet al te best voor stond, waren Jansen en Weber niet bezig met eventueel nacompetitie spelen voor degradatie. Er waren nog negen speelrondes te gaan en zowel aanvoerder Weber, langs de zijlijn vanwege een blessure, als Jansen was positief over de afloop. “Een keer winnen en mogelijk hadden we ons alsnog direct gehandhaafd”, zegt Jansen.
De 35-jarige Weber wil nog niet weten van stoppen. “Zolang ik fit blijf en er voldoening uithaal, wil ik voor de hoofdmacht blijven uitkomen.” Het kampioenschap in de 3e klasse B en het mogen uitkomen in de 2e klasse zal hem bijblijven, vertelt hij.
Voor Jansen (31) ligt dat anders. Hij heeft aangegeven nog één seizoen te willen voetballen. '‘Daarna wil ik tijd vrijmaken voor andere dingen.'' Woonachtig in Sliedrecht inmiddels en gehuwd, kost het voetballen in Krabbendijke veel tijd met het reizen erbij.
Over de coronapandemie zijn beide voetballers duidelijk. “We hopen dat we weer vrijuit kunnen sporten.” Weber wil nog van betekenis zijn voor het aankomende talent en denkt vooralsnog niet aan stoppen. “Maar wanneer ik er geen plezier meer in heb, houdt het voor mij wel op.”[n]