Milan Vader vindt mosselen gezond en lekker. FOTO FRANK VAN BEEK
Milan Vader vindt mosselen gezond en lekker. FOTO FRANK VAN BEEK Foto: Frank van Beek

Mountainbikekampioen Milan Vader promoot Zeeuwse mossel

YERSEKE - Als geboren Zeeuw zet Nederlands kampioen mountainbike Milan Vader zich in voor de promotie van Zeeuwse mosselen.

VAN ONZE REDACTIE

Vader neemt filmpjes op om de mossel onder de aandacht te brengen van een jong, sportief publiek, meldt het Nederlands Mosselbureau donderdag. ‘Velen van hen weten niet dat mosselen lekker, gezond en duurzaam zijn en makkelijk te bereiden.’

Chef
In drie video’s van een minuut neemt de uit Middelburg afkomstige Vader kijkers mee naar zijn roots in Zeeland, de Oosterschelde en de daar gekweekte Zeeuwse mosselen. ‘Het mooie aan mosselen is dat ze puur natuur zijn. De smaak is super en je hoeft geen chef te zijn om ze te kunnen bereiden’, aldus de mountainbiker, die zaterdag 26 september voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen werd.
‘Mosselen zijn superfood’, stelt het mosselbureau. ‘Ze bevatten weinig calorieën, 125 per 100 gram, en zijn een bron van hoogwaardige eiwitten. Goede voeding heeft een sporter nodig om te herstellen van zware trainingsarbeid. Mosselen geven bovendien een Omega 3-boost. Eén maaltijd voorziet in de behoefte voor een hele week. Mosselen zijn verder rijk aan mineralen als jodium, ijzer, fosfor en magnesium en vitaminen A, B2, B12 en E.’

Wereldkampioenschap
Zaterdag (10 oktober) vertegenwoordigt Vader Nederland bij het wereldkampioenschap in Oostenrijk. Zaterdag 17 oktober neemt hij deel aan het Europees kampioenschap in Zwitserland. In 2021 hoopt hij op de Olympische Spelen in Tokio de strijd aan te gaan voor een medaille.

Vaders eerste promotievideo is te bekijken via het Youtube-kanaal van 'Mosselen. Zo uit Zeeland'.[n]