Arjen Dingemanse (Yer) in duel met Sander Backx (MZC'11).
Arjen Dingemanse (Yer) in duel met Sander Backx (MZC'11). Foto: Frans van Pagee

Sportclubs hebben het moeilijk met nieuwe regels

YERSEKE - De eerste speelronde zonder publiek vond zaterdag plaats. De wedstrijden waren slechts toegankelijk voor de selecties, arbitrage, enkele bestuursleden, een corona-toezichthouder en wat pers.

DOOR FRANS VAN PAGEE


Dit laatste alleen met goedkeuring van de thuisspelende club. Dat geeft bij nagenoeg alle clubs zorgen. De verliezen lopen op door het mislopen van inkomsten. Er dreigen clubs te verdwijnen door deze crisis. Veel clubs kozen ervoor om de wedstrijd live te streamen, zodat de supporters toch konden kijken. Het is slechts een druppel op een gloeiende plaat.


Wedstrijden

MZC’11 - Yerseke 1-3: Urvin van Hekelen 0-1, Rick Kramer 0-2, Jari Christiaanse 0-3, Sander Bakx 1-3.

Yerseke deed goede zaken door een uitzege. MZC’11 beet alleen in het laatste kwartier van zich af.

Krabbendijke - Halsteren 0-4: Stijn Baarendse 0-1, Mike de Nijs 0-2, Steven van der Spek 0-3, Antoine van Mechelen 0-4.

Krabbendijke speelde niet slecht, maar wist zijn kansen niet te verzilveren in de fase dat het nog 0-0 stond. De lat was een sta in de weg. Halsteren sloeg met snelle counters wel toe. Krabbendijke staat met twee zeges op zak vierde.

Kogelvangers - Kapelle 4-3: Daan Oudhof 1-0, 2-0 en 4-2, Mark Grootenboer 3-0, Gerben Nicolasen 3-1, Reinier Goedemondt 4-2, Wout Vink 4-3.

Kapelle keek al snel tegen een 3-0-achterstand aan door individuele fouten. Toen stroopten de Kapellenaren hun mouwen op. In de fase erna kwamen ze goed terug, maar ze kwamen niet verder dan een 4-3-nederlaag in Willemstad. Kapelle staat nog puntloos op een voorlaatste positie.

Hansweertse Boys - Vc Vlissingen 0-4: Wilfred Vrede 0-1, Renzo Roemeratoe 0-2, Hicham Bouzambou 0-3, Abdulaziz Ali 0-4.

Ondanks de nederlaag bleek Hansweertse Boys een partij te zijn voor de torenhoge favoriet voor het kampioenschap. De 0-0-ruststand was de verdienste van de thuisclub.

Spui - Wemeldinge 1-2: Kevin Zegers 1-0, Björn Maat 1-1, Thomas van Dijke 1-2.

Wemeldinge heeft nu drie overwinningen op rij en staat nog zonder puntverlies op de tweede positie. Thomas van Dijke speelt de komende duels niet mee. Hij kreeg rood voor commentaar op de scheidsrechter.

Kruiningen - SPS. 2-0: Steffan van Houte 1-0, Joël Danielse 2-0.

Kruiningen heeft nog geen puntverlies. Met een wedstrijd minder staat de club op de vierde plek.

Rillandia - SKNWK 3-3: Robert Padmos 0-1, Dominique Prins 0-2, Remco van de Berge 0-3, Bart Spelier 1-3, Robin van Bavel 2-3, Wessel In de Weij 3-3.

Rillandia blijft ongeslagen, hoewel ze tegen een 0-3-achterstand aankeek. En dan voelt dit punt als een overwinning.

Waarde - Steenbergen 2-2: Ronald Zuidweg 1-0, Mike de Hoog 1-1, Mo Dahir 2-1, Davey Tolhoek 2-2.

Waarde behaalde met veel strijd een gelijkspel tegen een kwalitatief betere tegenstander. Voor doelman Carlos Gomes was een hoofdrol weggelegd met een aantal prima reddingen.


Topscorerslijst
1. Guus de Leeuw (Yer) en Thomas van Dijke (Wem) 6 doelpunten
2. Robin van Bavel (Ril) 4 doelpunten
3. Arjen de Koeijer (Yer), Pierre Borgo en Elco Jansen (Kra), Bjorn Maat (Wem), Bart Spelier (Ril), Ronald Zuidweg en Davey Tolhoek (Waa) 2 doelpunten.[n]