Seniorenorkest Zeeland: jubileum in coronatijd

KAPELLE - Wat een feestjaar had moeten worden in verband met het 40-jarig jubileum is door Corona verworden tot een jaar waarin binnen de mogelijkheden gerepeteerd wordt, maar waar geen concert gespeeld kan worden.


Het jaar werd geweldig ingezet met een mooi Nieuwjaarsconcert én een schitterend optreden in het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk in februari. Er was aan alles gedacht bij de voorbereidingen: promotie regionale bladen, samenwerking met gemeenten (o.a. Reimerswaal), bekendheid via omroepen, etc.

Op vrijdag 13 maart zou het eerste jubileumconcert gespeeld worden in Krabbendijke. Het eerste in een reeks waarin het orkest alle delen van de provincie zou gaan aandoen. Hoe zuur was het om dat op het allerlaatste moment al te moeten afzeggen. En dat geldt vervolgens voor de hele jaarplanning inclusief het concert door het fanfarekorps van de genie in Heinkenszand dat voor 13 november gepland stond.
Het was altijd al duidelijk: de leden van het Senioren Orkest Zeeland zijn echte doorzetters. Er is uiteraard besloten om de hele programmering van 2020 om te zetten naar het jaar 2021 en dan alsnog heel Zeeland te trakteren op mooie muziek van dit fantastische orkest. Daarbij gaan we er van uit dat we dan niet meer gedwarsboomd zullen worden door Corona.


Repetities
Momenteel liggen de repetities voor enkele weken stil omdat we het 2e hoogtepunt van de pandemie wel even aan ons voorbij laten gaan. En bovendien repeteren in aangepaste vorm, d.w.z. met halve orkesten want we moeten de gepaste afstand in acht nemen en ons aan de geldende voorschriften houden. Maar.... het orkest is 40 jaar jong en nog elke week weten de leden de weg naar de repetities op dinsdagmiddag te vinden en wat nog fijner is: niemand van het orkest is tot op heden besmet met Corona. Muziek maken houdt je fit en gezond en kennelijk ook vrij van Corona.
Als senioren van 55< jaar ook graag deel uitmaken van dit gezonde orkest en een eigen blaas- of slagwerkinstrument bespelen zijn ze van harte welkom, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. En wat is fijner dan muziek maken met leeftijdgenoten op een gewone doordeweekse middag en de ingestudeerde muziek ook te kunnen uitvoeren door heel de provincie. Kijk voor de planning van repetities en geplande concerten op de site: www.seniorenorkestzeeland.nl[n]