Adventvespers op woensdag in Maartenskerk

WEMELDINGE - Op zondag 29 november was het Eerste Advent en is in de kerk een nieuw kerkelijk jaar begonnen. Nieuwe tijden breken aan. Een tijd waarin we onszelf oefenen in uitzien naar een leven in het licht. In het vertrouwen dat daardoor het alledaagse leven ook een zekere lichtvoetigheid krijgt die bij dat nieuwe leven hoort.

Daar zijn we, in deze zware tijden van angst en onzekerheid, van beperkingen en voorzichtigheid, hard aan toe. Daarom doen we in de komende donkere weken op woensdagavond het licht aan in de Maartenskerk. Als verwijzing naar Jezus Christus die het licht van de wereld is. Daarnaar verwijzen trouwens ook onze kunstig versierde kerstbomen en onze brandende kaarsen en lichtjes.

We willen ons in deze Adventstijd weer gaan warmen aan woorden van verlangen en nieuwe hoop.

Op de komende woensdagavonden, 2, 9, 16 en 23 december houden we Adventsvespers van 19.00 tot 19.30 uur in de Maartenskerk.

De structuur van de vespers (avondvieringen) herinnert aan een levenslange oefening in toewijding aan God, zoals kloosterlingen al eeuwen doen. Wij voegen ons naar dat oude gebruik.


Elke woensdagavond

U bent in deze adventstijd elke woensdagavond welkom in de Maartenskerk.

(Aanmelden niet nodig, registratie bij binnenkomst verplicht).

Woensdagavonden in december van 19.00 tot 19.30 uur, Maartenskerk, Kerkweg 5 Wemeldinge.[n]