Afbeelding

KAPELLE - Deze Oud en Nieuw staat voor het eerst waarnemend burgemeester Fons Naterop aan het roer van de gemeente Kapelle. “Met het vuurwerkverbod en coronavirus wordt deze jaarwisseling een speciale uitdaging, daarvoor moeten we niet blind zijn”, zegt Naterop.


Kapelle is een relatief rustige gemeente tijdens de jaarwisseling, weet Naterop, die hier sinds dit voorjaar waarnemend burgemeester is. "In Wemeldinge was er afgelopen jaar nogal wat vuurwerkoverlast, dus daar zetten we extra boa's (buitengewoon opsporingsambtenaar, redactie) en cameratoezicht in. Ik doe een appèl op ieders verantwoordelijkheid om er een goede jaarwisseling van te maken. Ik begrijp de teleurstelling over wat er nu allemaal niet kan, maar het vuurwerkverbod is ingesteld, om de ziekenhuizen in deze coronacrisis niet nog meer te belasten.” Om de jeugd vertier te bieden in de kerstvakantie organiseren jongerenwerkers meer activiteiten. "Verder zullen de feestdagen vooral in huiselijk kring plaatsvinden.”

Ontspannen
De 64-jarige Naterop woont in Noord-Brabant, maar is meerdere dagen per week aanwezig in Kapelle, ook tijdens de jaarwisseling. "Ik ga er relatief ontspannen in. Dat komt ook door mijn ervaring." Naterop is in meerdere gemeenten burgemeester geweest. "Ik hoop in Kapelle de politie een bezoekje te brengen voor morele steun en een rondje te doen om de sfeer te proeven.”[n]