Nieuwe vrijwilligers welkom bij ClaraThuis

GOES - ClaraThuis zet sinds 2017 op Noord- en Zuid-Beveland vrijwilligers in om mensen te ondersteunen die in de laatste fase van hun leven zijn. De vrijwilligers zijn een aanvulling op de beroeps- en mantelzorg. Zij bieden tijd, aandacht en ondersteuning, zowel aan de cliënt als aan de mantelzorger.

In 2019 heeft ClaraThuis ruim 40% meer inzetten gerealiseerd dan in het jaar ervoor. Coördinator Ruth Elenbaas: "Het is positief dat mensen ons weten te vinden. Mensen die terminaal ziek zijn en hun naasten hebben het vaak al een langere tijd zwaar. De zorg die ClaraThuis biedt is kosteloos en er is geen terminaalverklaring voor nodig. Onze hulp kan snel gerealiseerd worden, soms al binnen 24 uur indien nodig. Wij bieden hulp op maat, door goed opgeleide vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen bijdragen aan een waardevolle invulling van iemands laatste weken en dagen. Als vrijwilliger krijg je ook veel terug; het gevoel zinvol bezig te zijn en het vertrouwen van cliënten. Zij laten je toe en laten je mee oplopen tot het laatste moment. Dat is heel bijzonder."
Gezien de groei die ClaraThuis doormaakt zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom! Je hoeft geen achtergrond in de zorg te hebben. Een luisterend oor is belangrijk. In februari wordt gestart met een nieuwe cursus voor aspirant vrijwilligers dus mail naar: info@clarathuis.nl ClaraThuis is zeven dagen in de week bereikbaar via: 06-23496684. Meer informatie: www.clarathuis.nl [l]