Wie weet hier iets meer over te vertellen? FOTO GEMEENTEARCHIEF GOES
Wie weet hier iets meer over te vertellen? FOTO GEMEENTEARCHIEF GOES Foto: Gemeentearchief Goes

Goes in de Gouden Eeuw

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE

De afgelopen maand was in het stadskantoor van Goes de expositie ‘Goes in de Gouden Eeuw/Rembrandtjaar’ te zien. Ook het rijk versierde visperk stamt uit deze tijd, uit 1647. Deze foto is in 1935 gemaakt door B.M.H. de Poorter. Wie weet iets meer over dit visperk te vertellen?

Reacties kunnen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een exemplaar van De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Nel van Dalen-Kooman.

Westerstraat

De vorige foto was een inmiddels verdwenen woning aan de Westerstraat in Goes. Pietkees Schoe meldt dat hij op dat adres is geboren in een salonwagen in 1961. Het ‘hoe en waarom’ meldt hij niet. Het lijkt er op dat in die periode een woonwagen op het erf van deze woning heeft gestaan. Nel van Dalen-Kooman schrijft dat zo’n zeventig jaar geleden boer Korstanje met zijn vrouw in deze woning woonde. Ze hadden een dochter waar Nel mee speelde. Dien Boogaard-de Jonge weet nog dat in de jaren ‘40 van de vorige eeuw melkveehouder Korstanje hier woonde. Haar vader was molenaar van molen De Koornbloem, waar het gezin woonde. Dien moest dan vaak bij de overbuurman melk halen. Haar vader leverde het veevoer. Ook weet ze nog dat er drie boerderijen stonden. Naast deze was er nog de boerderij Klein Frankrijk en het boerderijtje van De Dreu. Die laatste moest verdwijnen voor de aanleg van de Ringbaan.

De vorige foto staat nog op de website en Facebook-pagina van Heemkundige Kring De Bevelanden.[l]