Expositie Fotosalon Zeeland

GOES - Fotoclub DiFo- Goes (Digitale Fotografie Goes) organiseert dit jaar de Fotosalon Zeeland. Het is een geslaagde expositie geworden die digitaal te bezoeken is.

Fotoclub DiFo- Goes is aangesloten bij de Fotobond Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie. Er wordt regelmatig samengewerkt met de andere fotoclubs in Zeeland. Een terugkomende ‘rooie draad’ van de fotoclub DIFo-Goes is het meedoen aan de jaarlijkse expositie Fotosalon Zeeland. Voor deze fototentoonstelling boven de Westerschelde wordt de inspiratie van de leden van de fotoclubs op de proef gesteld. De Fotosalon Zeeland vindt veelal op het eind van het jaar plaats en wordt, bij toerbeurt, door één van de fotoclubs op Schouwen-Duiveland, Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland en Tholen georganiseerd. Onze club had in 2013 voor het laatst de organisatie in handen en de presentatie van de salon vond, met groot succes, toen plaats in de Grote Kerk in Goes. Al weer vele jaren is aan het evenement een thema verbonden. Dit jaar is de presentatie, en dit voor het eerst, Digitaal. Het thema is “Rust”.

Van meerdere fotoclubs nemen 96 deelnemers (m/v) deel. Daarnaast 30 scholieren van het Ostrea Lyceum in Goes. De ingezonden foto’s zijn de afgelopen weken door twee jury‘s, van buiten de provincie, beoordeeld op Thema, Compositie, Techniek en Creativiteit en vervolgens van een puntenwaardering voorzien. De gemiddelde uitkomsten zijn te lezen op de website. De jury’s hebben daarbij ook aangegeven hoe de scores tot stand gekomen zijn.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking, met eveneens vertegenwoordigers van de jury, vindt medio april plaats in het vernieuwde Buurthuis “De Pit” in Goes-Zuid, tevens clubgebouw van DIFo-Goes.
Foto ’s bekijken, beoordelingen zien, lezen wie de sponsoren zijn? Bezoek de Digitale Fotosalon: www.fotosalonzeeland-2019.nl [l]