Tentoonstelling 'Onverdund' van schilder Kees Huijsen.
Tentoonstelling 'Onverdund' van schilder Kees Huijsen. Foto:

AGENDA

Woensdag 15 januari

Lezing streektaal en muziek

19:30 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Woensdag 15 januari om 19.30 uur organiseert de Heemkundige Kring De Bevelanden in Dorpshuis 'Ons Dorpsleven', Poelvoordestraat 3 te 's-Gravenpolder een lezing over streektaal en volksliederen. De lezing is voor iedereen gratis toegankelijk. De lezing wordt gehouden door Joop van den Bremen.

Donderdag 16 januari

Voorverkoop toneel Baarland

19:00 | Dorpshuis The Cameronian

Toneelvereniging Baarland bestaat 40 jaar en speelt 'Het festival der fantasten' in Dorpshuis The Cameronian, Baarland. Op de ochtend na de jaarlijkse viering van het festival van de fanfare zorgen onder andere een vermist gebit, een gebroken ladder en een damesslipje voor heel wat opschudding. Samen vormt dat het spoor dat moet leiden naar de dief die de stinkkaasjes uit de slaapkamer van de huishoudster van de pastoor heeft gestolen. Speeldata: 31 januari, 1 februari, 27 en 28 maart. Voorverkoop is op 16 en 17 januari tussen 19.00-20.00 uur bij Marie de Vlieger Via, 0113-639460. Info: www.toneelvereniging-baarland.nl

Vrijdag 17 januari

Fibromyalgie bijeenkomst

14:00 | Hotel Terminus

Fibromyalgie patiënten verenging FES houdt op 17 januari een info/lotgenotenbijenkomst in Goes. Heeft u de diagnose gehad en behoefte aan een gesprek met lotgenoten; door Fibromyalgie klachten moeite/problemen met werk/gezin etc; partner of iemand anders uit uw persoonlijke omgeving getroffen door Fibromyalgie; wat FES voor u kan betekenen; informatie over allerlei zaken m.b.t. Fibromyalgie. Vrijdag 17 januari van 14.00 tot 16.00 uur, Hotelgrandcafé Terminus, Stationsplein 1, 4461HP Goes (direct naast trein en bus station). Aanmelden: bert.de.jong.wissenkerke@gmail.com, 06-24881850.

Zaterdag 18 januari

Open middag voor 'Onverdund'

13:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

't Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk zet de deuren wijd open voor de tentoonstelling 'Onverdund' van de Kruiningse schilder Kees Huijsen. Het betreft een twintigtal werken van figuratief tot abstract van Zeeuwse landschappen. De middag duurt van 13.30 - 16.00 uur. De toegang en de koffie is gratis.

Modeshow Ruilwinkel

14:00 | Ruilwinkel Goes

Vanwege het succes deze zomer wordt er op zaterdag 18 januari voor de tweede keer een modeshow georganiseerd in Goes West met kleding van de Ruilwinkel. Deze keer wordt er najaars en winterkleding geshowd. Miriam Boer is degene die het initiatief nam en wederom deze show organiseert met hulp van modellen die alle maten dragen van S t/m XXL. De modeshow die voor iedereen gratis toegankelijk is, vindt plaats in het wijkgebouw "de Westkant" aan de Evertsenstraat 15 in Goes West en begint om 14.00 uur, 13.30 uur is de zaal open. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Dansavond

20:00 | wijkcentrum de Spinne

Zaterdag 18 januari houdt Dansclub De Vriendschap uit Goes weer een dansavond voor paren en alleenstaanden in Wijkcentrum De Spinne, Joseph Lunslaan 7 in de Goese Polder. Dan kan er onder het genot van een hapje en een drankje,de hele avond gedanst worden op de klanken van de foxtrot, rumba, eng-wals, chachacha enz. Ook worden er nog 2 bingo rondes gedraaid. De muziek wordt verzorgd door een DJ. Het eerste deuntje zal klinken om 20.00 en de zaal is open om 19.30. Iedereen is welkom. Meer info: www.devriendschapgoes.nl. Info:0113-214226.

Zondag 19 januari

Expositie in Galerie Luctor

13:00 | Galerie Luctor

Vanaf 19 januari is er in Galerie Luctor (Oudelande) een expositie van werken die zijn gemaakt door deelnemers aan workshops zeefdrukken in 2019. Binnen de mogelijkheden van de zeefdruktechniek waren de in totaal negen deelnemers vrij om eigen ontwerp te realiseren. Dit heeft geresulteerd in een grote diversiteit van kunstwerken. De expositie loopt tot eind februari en is vrij toegankelijk. Galerie Luctor is geopend elke vrijdag, zaterdag, zondag en maandag vanaf 13:00 uur. Burgemeester van Lierestraat 36 Oudelande. Website: www.galerieluctor.nl

Oecumenische bieeênkomst

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Op zondag 19 januari is er een 'oecumenische bieeênkomst' in 't Kerkje van Ellesdiek en wordt in 't Kerkje een bijeenkomst gehouden in een Zeeuwse streektaal. De overdenking wordt dit keer verzorgd door legerpredikant Ko Sent. Het thema is: 'Meuge weze wien a je bin'. Aan deze middag zullen Bert en Corrie Geleijnse meewerken met muziek en zang. De bijeenkomst begint om 14.30 uur. De toegang is gratis. Er wordt gecollecteerd voor de Stichting Focus 2 en voor de onkosten van 't Kerkje.

Joop van den Bremen verzorgt de lezing streekstaal en muziek.