Top-2000 kerkdienst in Mozeskerk

BIEZELINGE - Popmuziek en kerk, gaat dat wel samen? Mensen kijken vaak verbaasd naar die combinatie. Maar natuurlijk kan dat en Top-2000-kerkdiensten zijn hét bewijs ervan.

Veel popmuziek heeft, expliciet of meer verborgen, een religieuze laag. Sommige concerten worden beleefd als een soort kerkdiensten – en dus kan het ook andersom: een kerkdienst zonder psalmen of gezangen, maar mét muziek uit de Top-2000, die héérlijke lijst met zoveel verschillende muziek, van rustige ballads tot snoeiharde heavy-metal, die zo vaak gaan over thema’s als thuis zijn, liefde, geloven, lijden, dood, troost en nog veel meer. Liederen, die bínnen een kerkdienst opeens ook een andere lading of betekenis krijgen.

Wanneer
In De Mozeskerk, Noordstraat 4 in Biezelinge, op 2 februari om 16.00 uur, met medewerking van ds. Douwe de Roest, de Kapelse band ‘Blossom’ en het duo ‘de Keukensessies’ – alle muziek is live en er mag worden meegezongen. Toegang is gratis, met een collecte voor een goed doel, en na afloop is er een gezellige borrel om bij na te praten. [l]