Spooronderdoorgang is volgens planning klaar

GOES - De spooronderdoorgang in Goes is in april klaar voor gebruik.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Aannemer Gebroeders De Koning is begonnen met het afwerken van de onderdoorgang en collega-aannemer BAM Infra werkt de komende weken aan twee nieuwe rotondes: het Kompasplein bij het stadskantoor en Poelplein aan de zuidkant. De rotondes verbinden straks de Terwellegang, zoals de spooronderdoorgang, met de bestaande wegen. In het kader van de aanleg zijn er in maart (voor het Poelplein) en april (voor het Kompasplein) wegafsluitingen in het weekend nodig.

In de onderdoorgang worden de komende weken de wanden afgewerkt, hekwerken geplaatst, het fiets- en voetpad bestraat, de rijbaan geasfalteerd en verlichting aangebracht.

Schermen

Bovendien komt er een geluidsscherm van het NS-station tot aan de Van Hertumweg. De bouw daarvan begint deze week. De zij-ingang van het station is in verband daarmee tot eind maart afgesloten. Iedereen moet via de hoofdingang naar binnen.

Als de Terwellegang is geopend gaat de bestaande spoorovergang op de van Hertumweg dicht en komen ook daar geluidsschermen. Als laatste wordt de omgeving heringericht.[l]