VV Goes O19. FOTO RENE VAN DER VLIET
VV Goes O19. FOTO RENE VAN DER VLIET Rene van der Vliet

Goes onder 19 op avontuur in de hoofdklasse

GOES - “Gaan we het doen? We gaan het doen!” In het kort conclusie eindoverleg seizoen 2018-2019 voor vervolg in 2019-2020. Net het seizoen afgesloten in 1e klasse en de volgende uitdaging in het zicht. Hoofdklasse zou dat iets zijn? Nieuwe indeling geeft mogelijkheid tot inschrijving naar hoger niveau, een niveau wat bij Goes al een aantal jaren ondenkbaar was voor onder 19 jeugd.

Een goede lichting spelers met wat aanvulling uit onder 17 en aanwas van elders geeft een team wat al een aantal seizoenen een stijgende lijn in prestaties laat zien. Beloning komt dan door toewijzing van een plek in de hoofdklasse voor 2019-2020. Eerst maar eens voorbereiding draaien, is wel iets anders dan voorgaande seizoenen, meer frequentie en meer op prestatie gericht. Wedstrijden tegen tegenstanders op ander nivo geeft al een redelijk beeld van mogelijkheden en geeft vertrouwen bij technische staf.

Het eerste meetpunt zijn de bekerwedstrijden met hierin wat wisselende resultaten. Meest belangrijk in dit traject is het aanpassen van speelwijze wat in oefensessies kan worden uitgevoerd. De trainers zien hierin ook ontwikkeling en dat geeft steeds meer motivatie.

De competitie-indeling is wel even slikken, bijna allemaal Brabantse ploegen met bijvoorbeeld RBC en Halsteren als ploegen van naam. De oefenperiode komt tot einde en er is moed en ongefundeerd vertrouwen voor de competitiestart.

De start is flitsend en met passende speelwijze komt het team vrij snel bij de bovenste 3 terecht. Totaal onverwacht maar de ontwikkeling zet door. Dit blijft niet onopgemerkt en diverse spelers komen voor trainingsuren en wedstrijdminuten in beeld bij de GOES standaard seniorenploegen. Mooie beloning ook voor diverse spelers die in het nieuw opgestarte GOES onder 23 hun opwachting maken.

Competitie in de hoofdklasse is opgedeeld in een najaars- en een voorjaarsgedeelte. Het seizoen ontwikkeld zich dusdanig dat drie wedstrijden voor het einde Goes 019 al zeker is van een plek in de promotiecompetitie voor het voorjaar 2020. Onverwacht succes maar geheel terecht gezien het verloop van de competitie. De volgende uitdaging komt eraan!

Selectie Goes 019 voorjaarscompetitie

Boris de Mol, Illias Sealioui, Rowin van Dieren, Wessel Verrijzer, Anto Shadoyan, Ferhat Ayerdem, Jordy Rouw, Ryleigh Doesburg, Justin de Kok, Yithan Coskun, Jarno Vermeulen, Maxim Remmers.[l]