VV GOES-DOVO. FOTO RENE VAN DE VLIET
VV GOES-DOVO. FOTO RENE VAN DE VLIET René van de Vliet

VV Goes in 2020 weer sportief van start

GOES - We hadden het vorige week in de Bevelandse Bode al gemeld dat VV Goes na het kerstreces weer op sportief gebied in het nieuwe jaar gestart was. Vorige week moest VV Goes 1 zondag naar Nijkerk voor een wedstrijd tegen koploper Sparta Nijkerk. De wedstrijd werd kansloos met 3-0 verloren. Maar een verlies tegen de koploper is altijd wel in te calculeren.

Afgelopen weekend speelde VV Goes een veel belangrijkere wedstrijd namelijk tegen het Veenendaalse DOVO. De 1e wedstrijd tussen beide ploegen werd gewonnen door VV Goes. Een nieuwe winst zou een gat van 7 punten tussen beide ploegen op kunnen leveren. Het spel tijdens de wedstrijd golfde op en neer. VV Goes de betere ploeg met het meeste balbezit in de 1e helft. Dit resulteerde net voor rust in een doelpunt van onze goalgetter Steve Schalkwijk en zette daarmee de 1-0 op het nieuwe LED bord ( met dank aan Marco de Vrieze ).

In de 2e helft had DOVO het initiatief en zette daarmee de thuisploeg dusdanig onder druk dat het af en toe gevaarlijk werd voor het doel van keeper Brian Meulmeester. De enige goal van Steve Schalkwijk was gelukkig ook voldoende voor de winst in deze partij.

Volgende week mag VV Goes 1 zondag naar Almere voor de wedstrijd tegen jong Almere City. Hopelijk kan de ploeg uit Goes daar ook de nodige punten meenemen.

Over 14 dagen, op 31 januari, speelt VV Goes om 20.00 uur op een vrijdagavond tegen provinciegenoot HSV Hoek. Daar wordt veel publiek bij verwacht en de kaarten zijn nu al digitaal beschikbaar. Zie hiervoor de website van VV Goes www.vvgoes.nl

Ook VV Goes zaterdag 1 was weer begonnen met vriendschappelijke wedstrijden tegen NOAD en Oostkapelle. De oefenwedstrijd tegen de 3e en 2e klasser werden helaas verloren. Nu maar hopen dat de 1e competitiewedstrijd wel 3 punten op gaat leveren. De competitie zal voor hen ook weer volgend weekend beginnen.