Middag over Zeeuws Volkslied

ELLEWOUTSDIJK - Het CDA in de gemeente Borsele viert het 100-jarig bestaan van het Zeeuws Volkslied.

Het Zeeuws volkslied werd in 1919 geschreven door dichter en schoolhoofd D.A. Poldermans uit ´s-Gravenpolder. Het 100-jarig bestaan is voor het CDA Borsele de aanleiding voor een feestje in ’t kerkje van Ellesdiek. Het feestje is vrijdag 7 februari. Het thema is verbinding.

Verbondenheid

De middag wordt geopend om 14.00 uur door de burgemeester Gerben Dijksterhuis. Aan de hand van verhalen, anekdotes en muziek van Wim Steenbakker belooft het een gezellige middag te worden. “Het Zeeuws volkslied is een lied dat een eeuw geleden Zeeuwen verbond in een tijd van een dreigende annexatie van Zeeuws-Vlaanderen door België. Verbondenheid biedt ook een antwoord op de problemen van nu, zoals eenzaamheid”, zegt raadslid Mitchel Vermeulen. Ontmoeting en verbinding staan centraal op deze middag, die na een uur met afwisselend entertainment wordt afgesloten met een kop koffie, thee, fris en een bolus.

De toegang is gratis. Mensen die vervoer nodig hebben kunnen contact opnemen met 06-31498088 of mvermeulen@borsele.nl.[l]