Afbeelding
Foto: Elske Robbeson

Bier, friet en pasta uit de provincie

GOES - Waarom zou je wachten op je vijfjarig jubileum als je ook een feestje kunt vieren bij een vierjarig bestaan? Boerderijwinkel Buijsrogge in Goes viert zaterdag zijn verjaardag met de lokale ondernemers wier producten in de schappen liggen.

VAN ONZE REDACTIE

“We willen het niet alleen vieren”, zegt Elske Robbeson van de winkel aan de ‘s-Gravenpolderseweg. Er komen zaterdag dan ook tal van andere ondernemers. “Wij zijn erg bezig met de koop lokaal-gedachte. Dat willen we uitdragen. We willen mensen laten zien waar onze producten vandaan komen. Onze klanten vinden dat leuk. We merken ook dat het steeds meer gaat leven.”

Zaterdag komt bijvoorbeeld Luc Weemaes van de Zeeuws-Vlaamse bierbrouwerij Barbier langs en is Hans Everse van De Zeeuwse Keuken aanwezig. Hij vertelt over zijn frietjes van echte Zeeuwse aardappels. Kinderen die willen proeven kunnen dat doen in een zelfgemaakt frietzakje dat ze in de winkel kunnen maken.

Ook komen er vertegenwoordigers van Angusfokkerij Poelzicht in ‘s-Heer Abtskerke langs en kunnen bezoekers de Zeeuwse pasta van Andrea Roubal proeven. Hij gaat ook koken in de winkel en brengt een nieuwe product mee: zeekraaltjes. Kids kunnen hun eigen pesto maken voor bij de pasta, met okkernoten van Buijsrogge zelf. Iedereen is welkom om langs te komen. Opgeven voor de workshops kan via https://frietzakjesmaken.eventbrite.nl en https://pestomaken.eventbrite.nl.[l]