Doe mee met de paleografie wedstrijd

GOES - De online voorronde van de nationale paleografiewedstrijd – oud schrift lezen - is gestart. Het Zeeuws Archief organiseerde in het verleden zelf een aantal keer een Zeeuwse paleografiewedstrijd en nu wordt een landelijke wedstrijd georganiseerd.

De wedstrijd is een initiatief van de online paleografie oefentool ‘Wat staat daer?’, een samenwerkingsverband van diverse archiefinstellingen waaronder het Zeeuws Archief. De vijftig beste deelnemers worden uitgenodigd voor de Eerste Nationale Paleografiewedstrijd, in maart.

Kwalificatieronde
Kun je oude handschriften lezen en lijkt het je leuk om je kennis en kunde eens te testen? Neem dan deel aan de online kwalificatieronde via de website www.watstaatdaer.nl. Dat kan tot 20 februari. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Eén van de te vertalen teksten komt uit het Zeeuws Archief. De vijftig deelnemers die in de voorronde de hoogste score halen worden uitgenodigd om op 14 maart aan de landelijke paleografiewedstrijd deel te nemen in het Utrechts Archief. De presentatie van deze strijd om de titel ‘beste paleograaf van Nederland’ is in handen van Rick de Leeuw.

Het zou mooi zijn als de Zeeuwse eer hier hoog gehouden kan worden!

Op de website van het Zeeuws Archief staat alle informatie over deze wedstrijd: www.zeeuwsarchief.nl [l]