De 0-1 ingeleid door Steve Schalkwijk en afgemaakt door Mart de Kroo. FOTO RON AMPERSE
De 0-1 ingeleid door Steve Schalkwijk en afgemaakt door Mart de Kroo. FOTO RON AMPERSE Ron Amperse

VV GOES blijft punten sprokkelen

GOES - Het zondagteam van de VV GOES heeft inmiddels zijn derde wedstrijd van dit jaar al weer gespeeld. De eerste na de winterstop werd nog kansloos verloren van koploper Sparta Nijkerk. De tweee wedstrijd tegen directe concurrent DOVO uit Veenendaal werd vorige week nog met een miniem verschil gewonnen waarbij de broodnodige punten in Goes bleven. Afgelopen weekend mocht de ploeg van interim coach Daan Eikenhout met de bus naar Almere om tegen het plaatselijk Jong Almere City te spelen.

Dit betreft een opleidingsteam voor het 1e team van Almere City die in de Keukenkampioen Divisie uitkomt. Deze jongens trainen elke dag en hopen uiteraard op een profcontract. Helaas voor VV GOES mochten we niet in het stadion van Almere City spelen maar op het daarnaast gelegen kunstgrasveld. VV GOES begon erg voortvarend aan de wedstrijd. Het 1e doelpunt werd dan ook door de Zeeuwen binnen geschoten door Mart de Kroo. Binnen de minuut was de stand echter weer al gelijk maar gelukkig scoorde Steve Schalkwijk doelpunt nummer 2 en Daniel Wissel uit een panalty nummer 3. Voor rust werd de stand toch gelijk getrokken door de thuisploeg en dus gingen beide ploegen met een stand van 3-3 om de thee Na rust was het de thuisploeg die 20 min voor tijd op een 4-3 voorsprong kwam. Daan Eikenhout wisselde snel een aantal aanvallende wissels. Dit bleek achteraf een juiste keuze te zijn want vlak voor tijd was het Daniel Wissel die de 4-4 en zijn 2e goal van de wedstrijd binnen schoot. Een eindstand van 4-4 was het eindresultaat waar we misschien op voorhand al voor getekend zouden hebben.

Aanstaande vrijdag 31 januari wordt er in Zeeland een topwedstrijd gespeeld door 2 ploegen die in de 3e divisie spelen. VV GOES en HSV Hoek zullen in een wedstrijd uit gaan maken wie de beste ploeg uit Zeeland is. De 1e wedstrijd in Hoek werd nog door VV GOES verloren maar a.s vrijdag kunnen we met een goed resultaat deze nederlaag wegpoetsen.

De wedstrijd wordt uiteraard gespeeld op Sportpark het Schenge te Goes en begint om 19.30 uur. VV GOES adviseert supporters die naar de wedstrijd willen komen om per fiets te komen gezien de geringe parkeermogelijkheden op het Schenge. De politie / Gemeente Goes adviseren mensen die met de auto naar Goes komen om op het Molenplein te parkeren. Het geheel zal door een aantal verkeersregelaars in goede banen geleid worden. De organisatie verwacht een grote opkomst van Zeeuwse voetballiefhebbers.

VV GOES 017
GOES 017 is een team uit de bovenbouw van onze jeugdopleiding en voetbalt al samen vanaf 011. Voetbaltechnisch met variatie in techniek gekoppeld aan inzet en vooral het als team de opdrachten goed uitvoert. Met als resultaat dit seizoen uitkomend in de 1e klasse. Vorig seizoen wisselend in niveau en wat heen en weer schommelend tussen 2e en 1e klasse was voor dit seizoen de uitdaging tot stabiliteit in prestatie het hoofddoel. Indeling 1e klasse gaf wel tegenstanders met goede jeugdploegen als RCS,MZC, Zeelandia Middelburg en HVV. Toch is er een goed resultaat in de najaarscompetitie met plaats 6 als eindstand. Doel in de voorjaarscompetitie is om hoger te eindigen en het voetbalniveau door te ontwikkelen met doorstroming naar 019 als uitdaging. [l]