Schilderij van Kees Huijsen te zien tijdens tentoonstelling 'Onverdund'.
Schilderij van Kees Huijsen te zien tijdens tentoonstelling 'Onverdund'. Foto:

AGENDA

Woensdag 29 januari

Job café

9:30 | Allévo

Vanaf 29 januari is er elke laatste woensdagmorgen van de maand van 9.30-11.00 uur een job café bij Allévo in Goes. Iedereen die op zoek is naar werk of wil weten of werken in de zorg iets voor hem of haar is, is welkom voor een persoonlijk gesprek en een kop koffie. Locatie: Allévo, Hollandiaplein 1, 4461 GT Goes. Voor meer informatie werkenbijallevo.nl/job-cafe

Open Tafel-avond en Quiz-avond

17:30 | Drenthehuis

Woensdag 29 januari is de eerste Open Tafel avond editie van 2020. Vanaf 17.30 uur bent u van harte welkom, om 18.00 uur gaan we aan tafel. Die avond kookt het team van Het Drenthehuis voor u. Het menu: blijft een verrassing! Opgeven graag voor 27 januari. Aansluitend, rond 20.00 uur starten we met de jaarlijkse quiz. Opgeven voor de quiz is niet nodig, een combinatie van de maaltijd en de quiz is natuurlijk een goede optie. Opgeven bij het Drenthehuis, tel. 0113-301253, via email info@hetdrenthehuis.nl of een briefje in de brievenbus.

Donderdag 30 januari

Gratis oefenen met computer

13:30 | Bibliotheek

In Bibliotheek Goes kun je iedere donderdagmiddag komen oefenen met taal, rekenen en omgaan met de computer, via het programma Oefenen.nl. Een vrijwilliger van het Taalhuis is aanwezig om je op weg te helpen en eventuele vragen te beantwoorden. De eerstvolgende gratis oefenmiddagen zijn op 30 januari, 6, 13 en 20 februari van 13.30-15.30 uur in de Bibliotheek Goes, Oostwal 34. Tijdens de schoolvakanties gesloten. Meer informatie: www.bibliotheekoosterschelde.nl/taalhuis.

Vrijdag 31 januari

Toneelavond Baarland

19:00 | Dorpshuis The Cameronian

Toneelvereniging Baarland speelt 'Het festival der fantasten'. Op de ochtend na de jaarlijkse viering van het festival van de fanfare zorgen onder andere een vermist gebit, een gebroken ladder en een damesslipje voor heel wat opschudding. Samen vormt dat het spoor dat moet leiden naar de dief die de stinkkaasjes uit de slaapkamer van de huishoudster van de pastoor heeft gestolen. Op 31 januari, 1 februari, 27 en 28 maart, zaal open 19.30 uur, start voorstelling 20.00 uur in Dorpshuis The Cameronian te Baarland. Meer informatie op: www.toneelvereniging-baarland.nl

Zaterdag 1 februari

Expositie 'Onverdund'

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Op zaterdag 1 februari houdt het Kerkje van Ellesdiek een open middag vanwege de tentoonstelling "Onverdund" met werken van Kees Huijsen. Hij brengt zijn verf onverdund op doek, waarna hij er kleurrijke taferelen van maakt. Open tussen 13.30 en 16.00 uur. De toegang en de koffie zijn gratis.

WinterPee

21:30 | Café de Patrijs

Blues-rock band Highway 58 en coverband Sixties Revolution met hits uit de tijd van de nozems en de hippies. Zaterdag 1 februari 21.30 uur, café de Patrijs in Colijnsplaat. Aanvang 21.30 uur, entree is gratis.

Dansavond OVA

20:00 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Zaterdag 1 februari organiseert OnspanningVereniging 'Amicitia' (OVA) een dansavond in het dorpshuis 'Ons Dorpsleven', Poelvoordestraat 3 te 's Gravenpolder. DJ Johan verzorgt de muziek, aanvang 20.00 uur.

Maandag 3 februari

Open Huis Het Clarahofje

19:00 | Het Clarahofje

Maandelijks Open Huis in Het Clarahofje. Het volgende Open Huis van Hospice Het Clarahofje vindt plaats op maandag 3 februari van 19.00-21.00 uur. Belangstelling? Kom dan langs aan 's-Heer Hendrikskinderendijk 100 in Goes. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Kloetinge inloopmorgen

10:00 | Geerteshuis

Maandag 3 februari is er weer inloopmorgen voor inwoners van Kloetinge en omgeving. Welkom vanaf 10 uur in het Geerteshuis met koffie en zo. Toegang gratis.

Dinsdag 4 februari

Leer alles over WhatsApp

9:30 | Bibliotheek

Leer alles over WhatsApp in Bibliotheek Goes, Oostwal 34, op dinsdag 4 februari van 9.30-11.30 uur. WhatsApp is de populaire, gratis app waarmee berichten, bestanden, foto's en video's naar vrienden en familie kunt sturen. In deze workshop leer je hoe je WhatsApp kunt gebruiken, hoe je er gratis mee kunt bellen, hoe je een groepsApp opzet en hoe je een foto of filmpje verstuurt. Neem wel een opgeladen smartphone mee, want je gaat zelf aan de slag! Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via onze website www.bibliotheekoosterschelde.nl.

Woensdag 5 februari

Koffie ochtend

9:45 | Elimkerk

Houdt u ervan om een keer ergens gezellig een kopje koffie of thee te kunnen drinken, terwijl er ondertussen gelegenheid is om op een ontspannen manier een praatje te maken met andere dorpsgenoten? We nodigen u van harte uit op woensdag 5 februari. Weet dat de oudere mensen het ontzettend leuk vinden als er ook kinderen zijn! Er is speelgoed aanwezig. Tussen 9.45 en 11.00 uur kunt u spontaan binnenlopen in een van de zalen van de Elimkerk, Langeweg in 's-Gravenpolder. Voor vervoer kunt u contact opnemen met Corien Verhage (tel. 311525).

Helderziendewaarnemingsavond

19:30 | Maria Magdalena Dagkapelzaal

Woensdag 5 februari zal paragnost, Martine Debaeke uit België, de openbare avond van de Vereniging "Harmonia Zeeland" verzorgen. Het is een zeer gewaardeerd medium en komt al heel wat jaren bij ons naar alle tevredenheid. De avond wordt altijd heel druk bezocht. Locatie: Maria Magdalena Dagkapelzaal (R.K.Kerk) Singelstraat (Naast nr:7) Goes. Aanvang 19.30-21.45 uur. Zaal open om 19.00 uur. De zaal is rolstoel toegankelijk. Inlichtingen: 0113-231172, www.harmonia-nl.org, harmoniazeeland@outlook.com.