Activiteiten Zonnebloem Borsele

BORSELE - In de media hoor je vaak ”Met Joke van de Zonnebloem". Ook de afdeling Borsele heeft veel Joke’s als vrijwilliger zowel mannelijk als vrouwelijke De afdeling heeft een eigen bestuur en een twintigtal actieve vrijwilligers. Haar werkgebied bestrijkt alle dorpen van de Gemeente Borsele.

Daarnaast is het juist ook een uitdaging om mensen met een lichamelijke beperking te bezoeken en bij elkaar te brengen. De Gemeente Borsele met name het VrijwilligersHuis in ’s-Gravenpolder steunt ons daarin. Omdat wij ons richten op mensen met een lichamelijke beperking komt ons bestuurslid bezoekwerk op bezoek om uw persoonlijke gegevens te noteren maar daarnaast ook te noteren wat uw wensen zijn. Mede aan de hand van uw wensen en mogelijkheden wordt u gekoppeld aan een bezoek vrijwilliger.

Wij organiseren 4x per jaar een activiteit. Zoals een muziek, spelenmiddag, toneel, bingo etc., Hierbij luisteren wij zoveel mogelijk naar de wensen van de gast en de tips die de vrijwilligers ons aanreiken. Alle ingeschreven gasten krijgen ruim vooraf persoonlijk bericht d.m.v. een flyer. Een enkeling neemt weleens een kennis of familielid mee en dat mag ook. Ook worden steeds vaker kleinschalige uitjes georganiseerd.

Daarnaast kunt u zelf de Zonnebloemauto huren. Er zijn twee typen: VW.Caddy 5 persoons+ 1 rolstoel. Fiat Doblo/Opel Combo 4+ 1 rolstoel. Reserveren kan via 088-0016717. Als afdeling hebben wij een Zonnebloempas. Verhuurlocatie Ter Weel Goes. Wil je de pas gebruiken mail: zonnebloemborsele@gmail.com. De auto is gestationeerd bij verzorgingshuis Ter Weel in Goes, dus niet ver uit de buurt. Ook als particulier kan je ervan gebruik maken.

Versterking
Heb je interesse in het werk van de Zonnebloem, neem dan contact op en mail naar zonnebloemborsele@gmail.com. Voor bezoekwerk: Margriet Kole 06-33746577. Overige zaken Kees Rentmeester 06-10170143. [l]