Benefietconcertnvoor Moldavië

GOES - Het Reformatorisch Dagblad (RD) organiseert op zaterdag 8 februari een benefietzangavond om de RD-actie voor de hulpverlening onder eenzame en verpauperde ouderen en ouderloze kinderen en arme gezinnen in Moldavië onder de aandacht te brengen. Dit concert vindt plaats in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes en begint om 19.30 uur.

Aan deze avond werken het christelijk Thools mannenkoor Rehoboth en het reformatorische jongerenkoor Chenanja uit Ede mee. Marien Stouten bespeelt het orgel. Redacteur Ab Jansen, verantwoordelijk voor de RD-actie, zal zijn ervaringen in Moldavië in woord en beeld delen. De RD-actie heeft tot nu toe ruim 1,1 miljoen euro opgebracht. Dit geld wordt in samenwerking met de christelijke organisaties Dorcas en HOE (Hulp Oost-Europa) besteed in Moldavië. Op hun beurt werken de stichtingen in Moldavië nauw samen met de baptistengemeenten.

Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth is opgericht in 1973 en gaat uit van de Gereformeerde Gemeente van Tholen. Zij staan onder muzikale leiding van Marien Stouten. De vaste organisten van het koor zijn Leen Heijboer en Kees van der Maas. Het reformatorisch jongerenkoor Chenánja uit Ede is in 1994 opgericht. Het ledenaantal ligt rond de 60 jongeren in de leeftijd van 15 t/m 35 jaar. De koorleden komen uit de wijde omgeving van Ede en staat onder leiding van Jan Hendrik van Schothorst.[l]