De opkomst van VV GOES en HSV Hoek. FOTO RENÉ VAN DE VLIET
De opkomst van VV GOES en HSV Hoek. FOTO RENÉ VAN DE VLIET René van de Vliet

Zeeuwse topper beslist door VV GOES

GOES - Vrijdag 31 januari, tijdstip 19.30 uur, stond bij vele Zeeuwse voetballiefhebbers op de agenda. Op deze datum zou namelijk de Zeeuwse Topper in de 3e divisie gespeeld worden tussen VV GOESen HSV Hoek.

De 1e wedstrijd die in 2019 gespeeld was werd nog gewonnen door Hoek. Mede door 2 rode kaarten in die wedstrijd was VV GOES kansloos voor een goed resultaat.

Op de dag dat VV GOES van de KNVB te horen kreeg dat de club straf kreeg vanwege het feit dat trainer Daan Eikenhout niet over de juiste licentie beschikt moest deze topper nog gespeeld worden. Wellicht een verkeerd gekozen moment van de KNVB maar de selectie van VV GOES was er wel door getergd en was een duidelijk signaal dat alleen 3 punten voldoende zouden zijn.

Alle vrijwilligers die VV GOES een warm hart toedragen hadden ervoor gezorgd dat de dag prima verlopen is. Men verwachtte heel veel supporters maar hoeveel was vantevoren niet bekend. Uiteindelijk werd er gesproken over 1500 tot 2000 supporters.

De media was massaal uitgelopen voor deze Zeeuwse derby en als je social media volgt dan kan het je bijna niet ontgaan zijn dat er iets op voetbalgebied gaande was.

De supporters moesten naar de juiste parkeerplaats geleid worden in de vorm van geplaatste borden en verkeersregelaars. De supporters moesten door de kassa en uiteraard van een hapje en drankje voorzien worden.

De kantineploeg bestaande uit 18 personen hebben dit prima weggezet en bijna iedereen kunnen voorzien van een warme kop koffie, chocolade melk of koud pilsje.

De opkomst van beide ploegen werd vergezeld door een sfeeractie van de HOEK supporters door middel van (verboden) vuurwerk en confetti. Dit alles gaf een mooie ambiance op sportpark het Schenge in Goes. Het sportpark had de laatste jaren nog nooit zoveel bezoekers mogen ontvangen.

Wedstrijd
De wedstrijd was bijna een kopie van de 1e wedstrijd. Ook nu werd de wedstrijd beheerst door een vroege rode kaart voor Fabian Wilson van HOEK. Hij duwde Tim de Winter bij een doelpoging in de rug en kon van het veld af. De penalty werd beheerst binnen geschoten door de topscorer van de 3e divisie Steve Schalkwijk.

Na rust een zelfde spelbeeld waarbij HOEK gezien de achterstand wel moest aandringen. Dit leverde ruimte op en was het gelukkig Daniel Wissel op aangeven van Steve Schalkwijk die de 2-0 op het bord schoot. Dit was ook gelijk de eindstand.

De sportieve wedstrijd werd gewonnen door VV GOES en dus kon trainer Daan Eikenhout weer een gewonnen wedstrijd afvinken. We kijken op de ranglijst gelukkig weer een beetje naar de bovenste plekken ipv de onderste.

Voor de voetbalsupporters die helaas niet konden komen kijken verwijs ik voor de sfeerbeelden naar de wedstrijdfoto's op de website www.vvgoes.nl, de zaterdag editie van de PZC of de samenvatting van Omroep Zeeland.

Duidelijk is dat op deze avond het Zeeuwse voetbal op de kaart is gezet en de grote winnaar was.

Volgende week speelt VV GOES een uitwedstrijd op het sportpark de "Toekomst" tegen de amateurtak van AFC Ajax Amsterdam. Ook daar gaan we proberen om weer met 3 punten naar huis te gaan. [l]