Het voormalige gemeentehuis in 's-Heer Arendskerke. FOTO F.H. DE KLERK
Het voormalige gemeentehuis in 's-Heer Arendskerke. FOTO F.H. DE KLERK Foto: F.D. de Klerk

Een voormalig gemeentehuis

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE

Dit jaar bestaat de huidige gemeente Goes vijftig jaar. De gemeentehuizen van de dorpen die onder de gemeente Goes kwamen te vallen bij de herindeling van 1970 verloren hun functie. Op de foto het voormalige gemeentehuis van ’s-Heer Arendskerke aan de Vermetstraat in 1983. Ook ’s-Heer Hendrikskinderen viel onder deze gemeente. In de stenen band aan de gevel stond vroeger ‘Gemeentehuis’. In de twee ovalen stenen waren de wapens van ‘s-Heer Arendskerke en Zeeland aangebracht. Wie kan iets vertellen over dit gemeentehuis? De foto is van F.H. de Klerk.

Reacties kunnen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt exemplaar van De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Jaap Burger.

Klederdracht

Op de vorige foto stonden drie mensen in Zeeuwse klederdracht waarbij we dachten dat deze in de jaren ‘50 van de vorige eeuw was gemaakt op de markt in Goes. Volgens verschillenden lezers klopt dat niet. De foto zou zijn gemaakt in de Lange Kerkstraat in Goes. Peter Frijhoff denkt in 1965 of later. Links zijn de zonneschermen te zien van speelgoedwinkel Visser en schoenenwinkel Bata. Jaap Burger ziet ook de Amsterdamsche Bank met de kenmerkende bouwstijl van de Amsterdamse school. Hij meent ook de drie mensen in klederdracht te herkennen als Adriaan Haaij met echtgenote en daar tussen mevrouw E. Buijze-Burger, zijn tante Bet. Alle drie zijn ze afkomstig uit Wemeldinge. Tante Bet was een joviale vrouw die goed boterbabbelaars kon bakken.[l]