Suzanne Wondergem speelt de rol van prins. FOTO SUZANNE WONDERGEM
Suzanne Wondergem speelt de rol van prins. FOTO SUZANNE WONDERGEM Foto: Annet Eekman

'Hoe meer spektakel, des te leuker'

Goes - Muziektheater Zeeland bestaat 75 jaar en viert dat met een bijzondere musical. Het Zeeuwse gezelschap staat in maart en april op de planken van de Zeeuwse theaters met ‘Michiel de Ruyter’, een eigen productie. In aanloop naar de uitvoeringen volgt Weekblad de Bode de acteurs, de crew en de mensen achter de musical en het gezelschap. Deze week Suzanne Wondergem, die de rol van prins vertolkt en tevens bestuurslid is.

DOOR JESSICA ROVERS

Voor Suzanne Wondergem is het de vierde productie van de musicalvereniging waarbij zij is betrokken. Eerder speelde ze kleine rolletjes als 'volk' en zong zij in het koor. Nu vertolkt zij voor het eerst een wat grotere rol. Vorig jaar werd Suzanne bovendien bestuurslid. “Ik wilde mij extra inzetten voor de vereniging. Typerend voor Muziektheater Zeeland is dat het echt een vereniging is voor alle leeftijden. Er zijn hele jonge spelers, maar ook spelers van hoge leeftijd. Het mooie is dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft. Door alle verschillen wordt het een dynamisch geheel. We zijn nu volop aan het repeteren en ten opzichte van vorig jaar verloopt alles eigenlijk heel vlot.”

Monologen

Suzanne denkt dat dit komt doordat het gezelschap een eigen productie opvoert. “We kunnen nergens afkijken. Misschien zijn we, omdat het wat moeilijker is, juist extra gefocust. Bovendien bestaan we 75 jaar en zijn we nog meer gemotiveerd om iets moois neer te zetten.”

Als het aan Suzanne ligt kan het spektakel niet groot genoeg zijn. “Michiel de Ruyter is een grote productie. Ik vind dat het leukste om te doen. Hoe meer spektakel, des te leuker vind ik het om daarin een radertje te zijn. Voor mij geen monologen. Samen iets maken, dat vind ik ontzettend leuk.”

Wat Suzanne met name aanspreekt in haar rol van prins is dat zij als vrouw een man mag neerzetten. “Ik vind het geweldig dat ik een mannenrol mag doen, want dat staat lekker ver van mijzelf af. Ik kan iets compleet anders doen dan dat ik gewend ben.”

Invulling

Toen Suzanne te horen kreeg dat ze de rol had was ze blij verrast. “Het is niet dat er weinig mannen in ons gezelschap zijn, maar blijkbaar was mijn zangstem wat ze voor ogen hadden voor deze rol", zegt ze. "Ik zing bij de alten, dus wat dat betreft zat ik goed. De vrouwenrollen in deze productie zijn ook waanzinnig mooi. Ik vind het leuk dat ik mijn rol zelf kan invullen, hoewel de regisseur er ook ideeën over heeft. Dat vind ik fascinerend aan het hele proces: het wordt uiteindelijk anders dan dat je verwacht.”

Kaarten

Meer informatie en kaarten voor de musical 'Michiel de Ruyter' op de website www.muziektheaterzeeland.nl.[l]