Liggen er ook zoveel (zorg)taken op uw bordje?

GOES - Voor mantelzorgers uit de gemeente Goes wordt door Mantelzorgpunt Goes, onderdeel van SMWO, binnenkort de workshop ‘BordjeVol’? georganiseerd. Een zeer praktische workshop die inzicht geeft in de (zorg)taken van een mantelzorger.

Het biedt inzicht in de draaglast en draagkracht en geeft handvatten om, waar nodig, daadwerkelijk anderen om hulp te vragen. Graag nodigen wij mantelzorgers uit de gemeente Goes uit om aan de slag te gaan met ‘BordjeVol’! Met een set speelkaarten en werkbladen brengt ‘BordjeVol’ voor mantelzorgers spelenderwijs in kaart wat er bij de zorg voor een ander allemaal komt kijken en wat er op ‘’je bordje’’ komt te liggen.
Er wordt o.a. gekeken naar: welke taken en activiteiten kosten energie of geven juist energie; wie zou er mogelijk een (kleine taak) kunnen overnemen of hoe zou het misschien anders georganiseerd kunnen worden; hoe ziet het netwerk eruit; hoe lang is de (huidige) situatie nog vol te houden. Een mooie methode om (zorg)taken eens op een andere manier te bekijken.

Wanneer
Workshop is op woensdag 26 februari van 13.30-15.30u (inloop vanaf 13.15u). Locatie: SMWO, ’s Heer Elsdorpweg 12 te Goes. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers. Meer informatie kunt u bellen naar SMWO 0113-277111 en vragen naar Mariette Straver of mailen naar mantelzorg@smwo.nl. [l]