Kiwanis haalt gigantisch bedrag op voor Kinderdiabetes

GOES - Kiwanis Goes de Bevelanden, een Goese serviceclub die zich vooral inzet voor kinderen haalden vrijdag het gigantische bedrag van 26.940 euro op. Het geld wordt gedoneerd aan stichting Kinderdiabetes.

De locatie voor de benefietavond was de karakteristieke Grote Kerk in Goes die voor deze gelegenheid omgetoverd was tot een exclusieve feestlocatie. Het toprestaurant Het Binnenhof verzorgde een exclusief vijfgangen diner met bijpassende wijnen. Tijdens het diner waren er diverse optredens van o.a. pianist Jan Vayne. Het vele geld kwam van de deelnemers, sponsoren en van Stichting Sam Boone en Stichting Het Gehandicapte Kind.
Het goede doel, Stichting Kinderdiabetes is met zorg gekozen. Kinderdiabetes type1 is niet te genezen op het moment en zorgt voor een grote impact op het leven van de kinderen en hun gezinnen/omgeving. Een doel dat dus perfect bij Kiwanis past. De baten van de avond komen veelal ten goede aan initiatieven in de omgeving Goes zoals o.a.: voorlichting op scholen en in klassen met Diabetes type 1 kinderen en diverse activiteiten. [l]