Jeugd kampioenen langebaan schaatsen.
Jeugd kampioenen langebaan schaatsen. Foto:

Zeeuwse titels Langebaan schaatsen verreden in Breda

GOES - Zaterdag reed de schaatste Zeeuwse top, van 8 jaar tot 70+, in Noord-Brabant. De Zeeuwse titels stonden op het spel en daar werd hard voor gestreden!

Dames pupillen F: goud voor Yfke Natte uit Zierikzee, bij de heren in dezelfde categorie werd Dani Vos uit Serooskerke (W) Zeeuws Kampioen. Hannah Nederlof hield de eer voor Tholen hoog door bij de DPE de grootste beker te scoren en Bastiaan de Vrieze uit Kerkwerve had vooral de familie-eer hoog te houden; papa, mama, oma en grote zus kwamen immers ook op het podium. Hoewel voor Bastiaan waarschijnlijk de grote beker nog belangrijker was… Bij zus Roos de Vrieze telde al wel de Zeeuwse titel bij de DPB die ze, hoewel ze de voorgaande dagen ziek geweest was, nog wat snotterig toch bijna met een PR op de 500m in de wacht wist te slepen.

DPC: goud voor Brechtje Vermeulen uit Middelburg die een paar weken geleden naar het EK in Thialf was gegaan om eens goed af te kijken hoe het nou precies moet, dat knetterhard schaatsen!

HPB: spannendste finale van de dag verreden; William van den Bosse uit Borsele versloeg, met een verbetering van 3 sec zijn PR op de 500m, op de streep nipt Mats Boender uit Vlissingen die met zilver genoegen moest nemen. Broer Marijn van den Bosse kon heel wat makkelijker beslag leggen op de Zeeuwse titel bij de junioren C omdat de nummer 2, dorpsgenoot Jarno Walhout op de 500m onderuit ging. Met een mooi PR op de 1500m was de titel voor Marijn niet minder verdient!

DPA: won Hendrika de Kok uit Colijnsplaat haar derde Zeeuwse titel. Zij reed voor de eerste keer in Breda onder de 50 seconden op de 500m. Nynke van Rijs uit Kapelle moest in diezelfde categorie met zilver genoegen nemen, maar selecteerde zich wel voor het NK marathon die dezelfde dag werd gehouden in Hoorn.

Junioren C dames reed Anna Baelde uit Dirksland 3 seconden van haar 500m PR af en werd clubkampioen. Zeeuws Kampioen werd Floortje Goedhart uit Kapelle. Inge Nederlof uit Tholen kon “als grote zus” Hannah’s Zeeuwse titel niet evenaren maar was, na een paar jaar gestopt te zijn, toch hartstikke blij met brons.

Dames Junioren A werd Rachel Michielsen uit Nieuwdorp met 2 PR’s Zeeuws kampioen. Dat kwam voor Rachel zo onverwacht dat ze de prijsuitreiking volledig miste en al lang onderweg was naar Zeeland…

Dames Senioren werd Corina de Vrieze Zeeuws Kampioen. Bianca van Duivenboden uit Goes werd 2e en Conny de Vrieze uit Burgh Haamstede 3e. Bij de heren Senioren werd Kees Jan van Gent clubkampioen, Sjaak Aben uit Kapelle werd tweede voor Cees van ’t Geloof.

Heren werd ook nog de Masters-titel verreden; uiteraard won (vader) Marc de Vrieze, voor Ed de Looze uit Zierikzee en Bennie Kriekaard uit Krabbendijke.

Zeeuwse titel heren was eveneens voor Marc de Vrieze, Giorgio Joziasse uit Middelburg werd 2e en Ed de Looze 3e. De familie De Vrieze reed na afloop met een koffer vol bekers terug naar Kerkwerve. [l]