Er wordt nog hard geklust in het Ambachtscentrum. FOTO G.H.M. VAN DAMME
Er wordt nog hard geklust in het Ambachtscentrum. FOTO G.H.M. VAN DAMME Foto: G.H.M.van Damme

Laatste loodjes voor heropening Ambachtscentrum

GOES - Het Ambachtscentrum op de Hollandsche Hoeve gaat volgende week zaterdag (22 februari) weer open voor publiek. Het was maanden dicht door waterschade, die ontstond tijdens hevige regenbuien terwijl het asbestdak werd verwijderd.

VAN ONZE REDACTIE

De feestelijke opening staat gepland om 13.00 uur. Tot die tijd wordt in het centrum nog druk gewerkt om alle ateliers weer in orde te maken.

Vrijwel alle atelierhouders werden vorig najaar getroffen door de waterschade. De meeste spullen konden worden gered en zijn tijdelijk opgeslagen in een loods in Goes. Het gros van de schade is vergoed door de gemeente Goes, die eigenaar is van het pand.

Hoewel aanvankelijk werd gedacht aan een heropening in september gaat het Ambachtscentrum net voor de voorjaarsvakantie weer open. Op dinsdag 25, woensdag 26, donderdag 27 en zaterdag 29 februari zijn er in het ambachtscentrum Kinder-doe-dagen. Kinderen kunnen onder meer leren tasjes versieren, werken met glas-in-lood, kaarsen maken, boekenleggers ontwerpen, schaapjes maken van wol, werken met edelstenen en kennis maken met fotografie. Na de vakantie is het centrum elke week open op woensdag en zaterdag van 13.00 uur tot 16.30 uur.